Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa reclamen a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació : Servei de Premsa

Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa reclamen a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació

18/10/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les sis capitals europees reivindiquen en una Declaració conjunta una acció més decidida d’Europa per acompanyar els esforços de les ciutats i reclamen mantenir el calendari i el rumb de la norma Euro 7

Les sis capitals llancen el manifest a les portes de la Cimera Mundial de grans ciutats pel Clima de C40, que arrenca dimecres a Buenos Aires

C40 és la principal xarxa mundial de ciutats que lluiten per fer front a l’emergència climàtica, està presidida per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és la vicepresidenta per Europa

Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa reclamen a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació atmosfèrica. Les sis capitals europees constaten en una Declaració conjunta que els esforços que fan les ciutats són insuficients sense una acció més decidida de les autoritats europees per millorar la qualitat de l’aire i facilitar alternatives al vehicle privat i l’eficiència energètica. Recorden, a més, que la contaminació afecta a les comunitats amb menys ingressos, tot i que són aquestes les que menys utilitzen el cotxe.

Les sis capitals reclamen que es compleixin els calendaris per la posada en marxa de la norma Euro 7 més restrictiva per reduir l’impacte de les emissions contaminants, i consideren que aquesta norma és una fita molt important i necessària per l’èxit de les Zones de Baixes Emissions que s’han desenvolupat a capitals i àrees urbanes de tot Europa. Les capitals demanen al Parlament Europeu i als Estats membres que aprovin ràpidament les normes amb l’objectiu que entrin en vigor, com a molt, l’any 2025

La contaminació atmosfèrica és responsable de greus problemes de salut, com l’asma, la diabetis, les malalties cardiovasculars i el càncer, a més de provocar naixements prematurs i afectar el desenvolupament cognitiu dels infants. Cada any és responsable de més de 300.000 morts.

Adjuntem la Declaració en

Paraules clau

barcelona/ Berlín/ Brussel·les/ contaminació/ Lisboa/ parís/ roma/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina