Demà entra en vigor la reducció de l’horari de tancament de les terrasses d’Enric Granados per reduir el soroll : Servei de Premsa

Demà entra en vigor la reducció de l’horari de tancament de les terrasses d’Enric Granados per reduir el soroll

27/10/2022



Temps estimat de lectura: 5 minuts

El BOPB publica avui que, a partir de demà, les terrasses dels 82 locals d’aquest eix hauran de tancar una hora abans, és a dir a les 23.00h de diumenge a dijous i a les 24.00h divendres, dissabtes i festius

Aquesta acció forma part del pla del districte per garantir el descans del veïnat i reduir les molèsties generades pel soroll de les terrasses

L’avançament de l’horari del tancament de les terrasses es fa en el marc dels treballs per declarar Enric Granados com una de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN)

Enric Granados també ha estat considerat zona saturada de terrasses i, per tant, no es consolidarà cap de les terrasses extraordinàries Covid

Avui entra en vigor la reducció en una hora dels horaris de tancament de les terrasses a les places del Sol i Revolució de Gràcia

Demà, divendres 28 d’octubre, entra en vigor la reducció en una hora de l’horari tancament de les terrasses al carrer d’Enric Granados per reduir el soroll i garantir el descans del veïnat. Avui, dijous 27 d’octubre, s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) l’aprovació definitiva de la resolució per la qual es redueixen els horaris d’obertura de les terrasses situades a l’àmbit d’Enric Granados, al districte de l’Eixample. Amb la publicació del decret entra en vigor el nou horari, que ja serà efectiu la nit de divendres a dissabte. A partir d’ara entre setmana, de diumenge a dijous, hauran de tancar a les 23:00 hores i els divendres, dissabtes i vigílies de festius a les 24:00 hores.

Es tracta d’una mesura prevista dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places que seran declarades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN). En concret, amb el tancament una hora abans de les terrasses de bars i restaurants és pretén combatre l’excés de soroll a les nits i garantir el descans de veïns i veïnes i el seu dret fonamental a la intimitat.

Aquesta decisió s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal•lats en aquests espais hagin mostrat que se supera de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit. En concret, els resultats dels mesuraments acústics obtinguts, que es recullen en un informe elaborat pel Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Gerència d’Ecologia Urbana, aconsellaven actuar per a reduir el soroll en l’àmbit d’Enric Granados. L’informe, emès el mes d’agost, conclou que el principal agent productor de soroll és l’activitat de les terrasses dels establiments de restauració, associada a l’oci nocturn.

En conseqüència, atès que l’acumulació de terrasses en aquest àmbit posa en risc el dret dels residents al descans i a la preservació de la seva salut, el Districte considera que la mesura és plenament proporcional ja que, per una banda, redueix l’horari de les terrasses en una hora per reduir l’impacte acústic que suporten els veïns però aquesta reducció no afecta el desenvolupament habitual de les activitats a l’interior dels locals, les quals segueixen amb el seu horari habitual.

El procediment de reducció horària incoat pel Districte de l’Eixample afecta a les 82 llicències de terrassa ubicades a l’àmbit d’Enric Granados. Totes les persones titulars de les llicències esmentades han estat degudament notificades de la reducció horària en un procediment on s’ha presentat, respost i desestimat una trentena d’al·legacions.

Per assegurar el compliment del nou horari, s’impulsaran plans d’inspecció específics amb la participació de la Direcció de Llicències i la Guàrdia Urbana pel tal de controlar el compliment de la normativa i es farà el seguiment de l’efectivitat de la mesura amb la realització de les comprovacions oportunes.

 

Enric Granados és una de les zones saturades de terrasses on no es consolidaran les terrasses extraordinàries Covid

De la mateixa manera, l’àmbit d’Enric Granados ha estat declarat zona saturada de terrasses i no es consolidaran cap de les terrasses extraordinàries que estaven vigents a 1 de gener de 2022. A l’Eix d’Enric Granados, en concret, es van atorgar 35 llicències extraordinàries durant la Covid, de les quals 31 van sol·licitar regularitzar-se i consolidar les taules i cadires de més autoritzades durant la pandèmia. Totes aquestes sol•licituds han estat denegades.

En concret aquesta és una de les 6 Àrees d’Especial Saturació de terrasses delimitades al districte, i que busquen garantir l’equilibri d’usos entre les activitats de restauració i les necessitats de la població resident i evitar que es produeixi una sobreocupació en alguns carrers. En aquestes àrees s’han denegat les sol•licituds de regularització de les llicències de terrassa excepcionals atorgades durant la pandèmia, d’acord amb l’Ordenança de Terrasses vigent.

En el marc dels treballs per declarar l’eix d’Enric Granados com a Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN) també s’estudia fer obligatori que les taules i cadires tinguin taps de silicona i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades. El pla preveu igualment la limitació de concerts i esdeveniments al carrer d’Enric Granados.

També es reforçaran els serveis de neteja del carrer i el control per tal que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit. Paral·lelament continuaran les campanyes de conscienciació i el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana en aquest carrer per reduir el soroll produït per la concurrència de persones a la via pública a causa de comportaments incívics o actes sorollosos i per garantir el desallotjament de l’espai i l’eficàcia dels serveis de neteja.

 

Les places del Sol i Revolució, a Gràcia, també avancen l’horari de tancament de les terrasses

En paral·lel al districte de Gràcia avui entra en vigor la reducció en una hora dels horaris de tancament de les terrasses a les places del Sol i Revolució, per raons d’ordre públic, convivència amb el veïnatge i mediambientals per excés de soroll.

A les places de la Vila i la plaça del Diamant de Gràcia la reducció en una hora dels horaris de les terrasses ja està en vigor des del passat 6 d’octubre.

Les mesures inclouen l’avançament en una hora del tancament de les terrasses d’aquests espais.

Aquest seran els horaris de tancament de les terrasses entre els mesos d’abril i d’octubre (els dos inclosos):

– Entre setmana: avançar l’hora de tancament a les 23h

– Divendres, dissabte, vigília Festiu: avançar l’hora de tancament a les 24h

Entre els mesos de novembre i març els divendres, dissabtes vigília de festiu s’avançarà l’horari de tancament a les 24h.

 

Resolució de les terrasses del carrer d’Enric Granados.

Resolució de les terrasses de la plaça del Sol. 

Resolució de les terrasses de la plaça de la Revolució de Setembre de 1868.

 





Paraules clau

Enric Granados/ soroll/ terrasses/