Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress 40 projectes innovadors que mostren la seva aposta per liderar la transició ecològica i digital : Servei de Premsa

Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress 40 projectes innovadors que mostren la seva aposta per liderar la transició ecològica i digital

12/11/2022Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona també rebrà més de 50 delegacions internacionals interessades en conèixer les polítiques públiques de la ciutat

“Barcelona leads the way / Barcelona lidera”, és el lema de l’estand municipal on es mostraran aplicacions que milloren la vida quotidiana de les persones, iniciatives per a la digitalització de serveis a la ciutadania i de la gestió urbana així com projectes en marxa per donar forma a una ciutat més verda i amb una mobilitat més sostenible i intel·ligent

També hi haurà un espai on s’hi explicaran diverses iniciatives d’impuls a la innovació i la competitivitat de les empreses o el potencial existent, a nivell de talent i d’ecosistema digital,  per crear les solucions del demà

Dins de l’estand municipal també s’hi inclou una zona on 10 empreses innovadores  seleccionades per una convocatòria conjunta de Barcelona Activa-Generalitat de Catalunya-AMB, presentaran els seus productes, projectes i solucions

L’Ajuntament de Barcelona participa un any més a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), del 15 al 17 de novembre, i enguany ho fa sota el lema “Barcelona leads the way / Barcelona lidera”, que recull l’aposta per avançar cap a una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, amb una economia diversificada que generi ocupació de qualitat, i adaptada a nous reptes com la transició ecològica i la digital. L’Ajuntament de Barcelona exposarà al seu estand un total de 40 projectes innovadors desplegats per les diferents àrees municipals i rebrà més de 50 delegacions internacionals durant el Congrés.

Sota aquest lema principal, l’estand s’estructurarà en tres eixos temàtics: Barcelona té un pla per seguir avançant, que mostra el full de ruta transformador per seguir creant oportunitats cap a un futur més competitiu, sostenible i equitatiu: el Barcelona Green Deal; Barcelona inspira per donar forma al futur, a través dels principals hubs de talent i startups digitals del món per crear les solucions del demà; i Barcelona innova per cuidar i créixer, amb una aposta per la innovació, les noves tecnologies i l’economia digital per facilitar la vida a les persones i impulsar noves oportunitats.

 

 

A l’estand municipal s’exposaran un total de 40 projectes innovadors de les diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona per millorar la vida de les persones, crear oportunitats o donar forma al futur urbà, els quals alguns d’ells es mostraran in situ: un ipad per a la projecció de l’APP Smou, un mòdul de Bicing elèctric, un carregador de cotxes elèctrics Endolla, els armariets refrigerats dels Mercats Municipals, dues plaques solars del projecte MES Barcelona, el robot assistent ARI, una pantalla tàctil per a l’Atles Interactiu de l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana, la moto de trial Guàrdia Urbana de Barcelona i el visor de Barcelona Retail Lab.

 

L’Ajuntament rep i atén més de 50 delegacions internacionals

Al llarg de tota la setmana de l’Smart City Expo World Congress, des del Departament de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona es rebran més de 50 delegacions de tot el món, principalment de països Llatinoamericans i de la Unió Europea, Corea del Sud i Sud-est asiàtic. Els delegats són tant representants institucionals com empresarials interessats en conèixer les polítiques públiques en l’àmbit de la promoció econòmica, l’emprenedoria i la innovació així com referències internacionals com Barcelona Activa, l’agència local de desenvolupament econòmic, i el districte de la innovació 22@. Aquestes visites també representen una gran oportunitat per captar inversió estrangera i explicar els serveis d’aterratge a la ciutat de Barcelona tant per empreses estrangeres com per talent internacional.

 

La ciutat acompanya 10 empreses emergents innovadores

Dins de l’estand municipal també s’hi inclou una zona on 10 empreses innovadores (WITRACE, GEODA, SMARTDATASYSTEM, DATACTIONS, QOOD, HERTA, ONEMIND, COLUMAT, SENSOTRAN i CTRL 4 ENVIRO), seleccionades per una convocatòria conjunta de Barcelona Activa-Generalitat de Catalunya-AMB, presentaran els seus productes, projectes i solucions. Aquestes empreses estan vinculades a la ciutat, bé perquè tenen seu a Barcelona, perquè realitzen projectes a la ciutat o són usuàries dels serveis de Barcelona Activa com Gestió del Talent, Finançament Empresarial o Digitalització, entre d’altres, o bé perquè estan allotjades en algun dels equipaments de Barcelona Activa.

Aquestes empreses, de forma conjunta, donen feina a 88 treballadors i treballadores, i van facturar més de 3.750.000 euros al 2021. Algunes de les solucions que es presentaran en aquesta edició són innovacions tecnològiques per a Mercats de Barcelona o solucions d’eficiència energètica per als diferents equipaments de Barcelona Activa, entre d’altres.

Quatre d’aquestes empreses també presenten diferents elements físics: una lluminària amb placa fotovoltaica integrada amb sistemes de vigilància i wifi públic (Geoda Solar); una càmera i una pantalla amb solucions de reconeixement facial i visió per ordinador (Herta), un smart locker de paqueteria amb temperatura regulada per a retail, mercats i coworkings on la tecnologia aplicada proporciona la recollida intel·ligent (Columat); i un càmera amb sensors basats en la imatge per al control de l’aforament de forma anònima i sonòmetre per a detectar i identificar els vehicles més sorollosos (Ctrl 4Enviro).

 

L’espai Àgora, un punt de trobada per fomentar el debat

L’estand de l’Ajuntament de Barcelona a l’Smart City Expo inclou un espai on s’oferiran diverses xerrades i ponències per debatre a fons la transformació digital de Barcelona i com la tecnologia és una eina clau al servei de les persones per a la democratització de la ciutat. Tots els projectes presentats tindran vinculació amb els plans que Barcelona treballa per esdevenir una ciutat líder del sud d’Europa. A l’àgora s’hi celebraran conferències, actes i presentacions durant els tres dies, des de les 9:30h del matí fins a les 17h de la tarda.

 

La programació complerta de l’Àgora i la quarantena d’iniciatives i projectes municipals que es mostraran a l’estand de l’Ajuntament es poden consultar al web: https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/blog/smart-city-expo-world-congress-2022-barcelona-lidera-benvigudes-i-benvinguts-a-la-capital

Paraules clau

SCEWC/ scewc 2022/ Smart City Expo World Congress (SCEWC)/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina