L’Associació Veïnal de Sant Antoni guardonada amb el premi 25N al millor projecte de prevenció de les violències masclistes : Servei de Premsa

L’Associació Veïnal de Sant Antoni guardonada amb el premi 25N al millor projecte de prevenció de les violències masclistes

23/11/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte “Totes som Punt Lila” proposa crear un circuit de barri contra la violència masclista treballat des de la confiança i la proximitat veïnal que generen els comerços i equipaments del barri de Sant Antoni

En la seva 17ena edició, sota el lema “Sumant aliances contra el masclisme”, l’objectiu del premi ha estat donar suport a projectes que treballin la prevenció de les violències masclistes en els àmbits de l’esport, l’activitat comercial, la cultura o el món de l’educació

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat, aquesta tarda, el Premi 25 de Novembre a l’associació Veïnal de Sant Antoni per la seva proposta “Totes som Punt Lila”, un projecte que implica la creació d’un circuit de barri contra la violència masclista que complementi i reforci els circuits formals ja existents i que serveixi com a punt de suport al barri, treballant des de la confiança i la proximitat veïnal que generen els comerços de proximitat i equipaments de barri i derivant els casos detectats als serveis oficials. El projecte posa especial atenció a la implicació de tot el barri en l’erradicació de les violències masclistes i en el reforç de les xarxes comunitàries veïnals.

Enguany, sota el lema “Sumant aliances contra el masclisme”, l’objectiu del premi és impulsar estratègies de prevenció en quatre dels grans àmbits en què les dones i la ciutadania en general desenvolupen gran part de la seva vida quotidiana: el comerç (botigues, centres i eixos comercials), la cultura (cinemes, teatres, museus, centres de creació, etc.), l’esport (agrupacions esportives i clubs de territori, equipaments esportius, etc.) i l’educació (associacions de famílies i d’alumnes, associacions de professorat, entitats de lleure, etc.).

 

 

Xarxa de Punts Liles al barri de Sant Antoni

“Totes som Punt Lila” és un projecte que sorgeix de l’Associació Veïnal de Sant Antoni amb l’objectiu de crear un circuit de barri contra la violència masclista treballat des de la confiança i la proximitat veïnal que generen els comerços i equipaments del barri. Les dues vies per aconseguir aquest objectiu es basen en el reforç del paper de les xarxes comunitàries veïnal i en la millora de la formació i sensibilització del veïnat i les entitats per a reconèixer i actuar vers les violències masclistes.

Entre les accions principals que destaca el projecte es contempla l’establiment de carpes de sensibilització amb entitats especialitzades, el mapatge de zones i recorreguts insegurs, així com marxes exploratòries nocturnes. En paral·lel, també es vol escollir i formar els comerços que esdevindran punts liles al barri de Sant Antoni.

Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones. El premi ofereix recursos econòmics i suport institucional per a facilitar la realització del projecte guanyador.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Premis 25N/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina