El Plenari del Consell Municipal acorda atorgar 97 distincions per a entitats i institucions centenàries : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal acorda atorgar 97 distincions per a entitats i institucions centenàries

25/11/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’una nova distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari del mes de març per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona

És la primera edició de la concessió d’aquesta distinció que a partir d’ara s’atorgarà anualment

El Plenari del Consell Municipal ha atorgat per unanimitat les distincions per a entitats i institucions centenàries de l’any 2022. És la primera edició de la concessió d’aquesta distinció que enguany rebran 97 entitats i institucions de la ciutat.

Es tracta d’una nova distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari del mes de març per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona.

Enguany s’han presentat 102 sol·licituds d’entitats de caire cultural, esportives, socials, científiques i educatives o d’agrupacions professionals, entre d’altres. D’aquestes, s’atorgaran 97 que compleixen aquests requisits: aportar algun document acreditatiu que verifiqui l’antiguitat de l’entitat (estatuts, acta de constitució, etc.) i justificar la seva trajectòria vinculada amb la ciutat. El nombre elevat de sol·licituds confirma la vitalitat i la trajectòria històrica del moviment associatiu de la ciutat i que aquesta distinció ha estat ben rebuda i valorada pel teixit associatiu.

Entre els molts exemples d’entitats centenàries arrelades a la ciutat que han rebut la distinció hi ha els Lluïsos de Gràcia, Casino l’Aliança del Poblenou, Club Esportiu Europa, el Cercle Catòlic de Gràcia, el Gremi de Pastisseria de Barcelona, l’Ateneu Barcelonès, Club Esportiu Laietà, Reial Cercle Artístic de Barcelona, l’Orfeó Martinenc o el Centre Excursionista de Catalunya, entre molts d’altres.

Aquesta nova distinció complementa i no és incompatible amb la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement a la tasca o a la destacada trajectòria de persones o entitats de la ciutat.

Podeu consultar el llistat de les entitats en aquest enllaç..





Paraules clau

entitats i institucions centenàries/