Els Premis Sant Andreu reconeixen l’Associació Basket Beat per promoure el creixement personal a través de l’art : Servei de Premsa

Els Premis Sant Andreu reconeixen l’Associació Basket Beat per promoure el creixement personal a través de l’art

26/11/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El guardó reconeix l’exdirector d’institut Isidre Gutiérrez de Tena Moragas, com a premi personal, mentre que el Premi Sant Andreu especial enguany ha quedat desert

Els premis es lliuraran el proper dimarts 29 de novembre a les 18.00 h, a la Plaça d’Orfila

Els Premis Sant Andreu 2022, amb els quals l’Ajuntament de Barcelona reconeix projectes amb retorn al territori i la trajectòria de persones i entitats del districte, guardonaran enguany l’Associació Basket Beat com a millor projecte d’entitat, mentre que l’exdirector d’institut Isidre Gutiérrez de Tena Moragas ha rebut la distinció personal dels premis. Per la seva banda, el Premi Sant Andreu especial enguany ha quedat desert. Els guardons es lliuraran el proper dimarts 29 de novembre a les 18.00 h, a la Plaça d’Orfila.

El premi Sant Andreu al millor projecte serà aquest 2022 per l’Associació Basket Beat: moviment, art, educació i acció social perquè amb el seu projecte ‘Sant Andreu Bota’ volen promoure processos grupals artístics en entorns d’educació formal, no formal i informal. Basket Beat és un projecte, una metodologia i una associació amb la qual s’acompanya a persones en el seu creixement personal, especialment a aquelles amb menys oportunitats, a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. La seva missió és millorar la qualitat de vida de les persones i col·lectius que acompanyen mentre promouen el pensament crític, la trobada entre persones, interpel·lar les institucions i les estructures (que també constitueixen la problemàtica social), així com promoure espais de participació al territori.

La distinció personal dels Premis Sant Andreu serà per Isidre Gutiérrez de Tena Moragas, exdirector de l’IES Joan Fuster, cofundador de NASACO i fundador de l’ONG T’acompanyem 2009, que fa una funció d’ajuda a persones en situació d’atur. La seva candidatura ha estat avalada per Salesians Sant Jordi per Navas, l’AVV de La Sagrera, la Comissió de Festes de La Sagrera i l’Associació La Sagrera es Mou.

El Districte de Sant Andreu atorga anualment els Premis Sant Andreu, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu. Amb aquests premis i distincions es vol reconèixer les propostes de persones i entitats que duen a terme la seva activitat al districte. El Premi Sant Andreu al millor projecte d’entitats, dotat amb 1.500 euros, vol premiar una iniciativa que tingui com a finalitat aconseguir un impacte positiu social, educatiu, cultural o ambiental per al veïnat del districte, i el Premi Sant Andreu especial, que ha quedat desert, enguany estava dedicat a una proposta dedicada a la memòria històrica i lluites veïnals i està dotat amb 1.000 euros.

Finalment, a la gala de lliurament també hi haurà distincions per quatre entitats més en els seus aniversaris. Les entitats reconegudes pels seus 10 anys seran Juguem, grup de jocs de taula, Congregació Diabòlica del Congrés i Diables del Mercadal Infernal. També, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera pels seus 50 anys.





Paraules clau

Premis Sant Andreu 2022/ Sant Andreu/