Barcelona lliura els 10 Premis AGENDA 2030 : Servei de Premsa

Barcelona lliura els 10 Premis AGENDA 2030

29/11/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Deu iniciatives han estat escollides entre 72 propostes presentades per ser iniciatives innovadores i inspiradores per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El lliurament ha tingut lloc en el marc de les II Jornades de l’Agenda 2030, on demà es posarà tot el focus en el repte energètic, un dels factors més crítics per al desenvolupament econòmic sostenible, i en el camí iniciat per ciutats com Barcelona per assolir la neutralitat climàtica.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha lliurat aquesta tarda els primers PremisAgenda 2030 de Barcelona, un guardó impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que reconeix diferents iniciatives innovadores i inspiradores per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutat. En aquesta primera edició s’han presentat un total de 72 propostes.

 

 

En total hi ha cinc categories i deu modalitats que reconeixen projectes amb un impacte mesurable en la consecució dels ODS, incloent iniciatives empresarials, social, de mitjans de comunicació i projectes educatius. Aquests premis també tenen accent municipalista i internacional, perquè la modalitat 10 premia la ciutat amb les millors practiques pels ODS, i perquè volen ser un altaveu de les iniciatives inspiradores de Barcelona per a altres ciutats arreu del món.

 

Els guanyadors han estat:

o MODALITAT 1: TRANSPORTES GENERALES DE OLESA, S.A.U – Bus4.me La plataforma oberta de bus a la demanda

o MODALITAT 2: AIGÜES DE BARCELONA, EMGCIA, S.A – Hub d’Acció Climàtica: cap la neutralitat oberta i la resiliència.

o MODALITAT 3: CONSORCI DE LA ZONA FRANCA DE BARCELONA – Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona

o MODALITAT 4: ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SARRIÀ – Agenda Sarrià 2030.

o MODALITAT 5: COORDINADORA PEL COMERÇ JUST I LES FINANCES ÈTIQUES – I tu què tries? Jo trio comerç just

o MODALITAT 6: ANNA GRIMAU BIGAIRE – Agenda 2030 als informatius de TVE.

o MODALITAT 7: XARXA DE COMUNICACIÓ LOCAL– Espai públic 2030.

o MODALITAT 8: ESCOLA OCTAVIO PAZ – Cuines

o MODALITAT 9: INSTITUT RAFAEL CASANOVA- Cap a una tribu global

o MODALITAT 10: AJUNTAMENT DE VILADECANS – MIA – Model d’Innovació

 

Cada un dels projectes guanyadors ha rebut un trofeu commemoratiu, dissenyat per Emiliana i Cocu. Per la seva part, totes les escoles que han participat a la convocatòria rebran un altre trofeu, dissenyat per Curro Claret. Aquests dissenys van ser escollits a través d’un concurs obert, organitzat pel FAD (Foment de les Arts i el Disseny).

El lliurament ha tingut lloc en el marc de les II Jornades de l’Agenda 2030. En la segona jornada de demà, el debat d’experts posarà tot el focus en el repte energètic, un dels factors més crítics per al desenvolupament econòmic sostenible, i en el camí iniciat per ciutats com Barcelona per assolir la neutralitat climàtica.

En una de les sessions, a les 12:00h, la comissionada de l’Agenda 2030, Bàrbara Pons, analitzarà amb els seus homòlegs de Madrid i València –recentment escollida com a capital verda europea 2024- les oportunitats i reptes que suposa la Missió europea 100 ciutats neutres en carboni per 2030. La transició cap a formes d’energia que no generin emissions de gasos d’efecte hivernacle és una necessitat imperiosa, que cal fer compatible amb la salut econòmica i el benestar social. Davant aquest repte extremadament complex, s’analitzarà més enllà del necessari compromís polític la necessitat d’aprendre ràpidament de totes les experiències d’èxit.

Paraules clau

agenda 2030/ Jornades d’Agenda 2030 Barcelona/ ODS/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina