Una start-up que fabrica cera ecològica per al material d’esquí, guanyadora del premi d’esport i innovació de Barcelona Activa : Servei de Premsa

Una start-up que fabrica cera ecològica per al material d’esquí, guanyadora del premi d’esport i innovació de Barcelona Activa

03/12/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

NZERO ha estat premiada amb 10.000 euros per continuar projectant i desenvolupant el seu negoci

És la segona edició del Premi B-STEP que reconeix les millors iniciatives en esport i innovació

B-STEP és un programa d’emprenedoria de Barcelona Activa que acompanya a start-ups que desenvolupen la seva activitat en el sector de l’esport o l’activitat física, en matèria d’innovació. Al final del procés d’acompanyament un jurat escull l’start-up guanyadora del programa. Enguany la guanyadora ha estat NZERO, un projecte que fabrica cera 100% biodegradable i sostenible per al material d’esquí, taules d’snowboard, i també desgreixadors per a bicicletes. Aquesta ha estat la segona edició del Premi, i la iniciativa guanyadora s’ha endut 10.000 euros per donar un nou impuls al projecte, i afavorir el creixement i desenvolupament del seu negoci.

 

 

En el programa han participat 12 start-ups, i entre les finalistes al Premi cal destacar: WAVE, una plataforma tecnològica per implementar entrenaments a escoles i incrementar les competències físiques dels nens i nenes per evitar el sedentarisme; i, SHIFTER, start-up que ha creat fixacions de taules de surf de neu mitjançant intel·ligència artificial.

Totes les start-ups han participat d’un programa d’acompanyament d’experts i mentoria per desenvolupar les seves oportunitats d’escalabilitat. Durant la incubació de vuit mesos a Barcelona Activa, han provat eines i recursos que també els han ofert els col·laboradors del programa: AticcoLab, Indescat, DELVY, Decathlon i l’Institut Barcelona Esports (IBE).

Barcelona és una ciutat referent en el món de l’esport i l’emprenedoria. L’esport és un sector clau que al 2021 va contribuir a assolir al voltant de 1.600 milions d’euros en inversió a Europa, segons l’informe SportsTECHX 2022. A Barcelona s’estan desenvolupant cada cop més acceleradores i programes de suport, tant en el sector de l’esport com de l’e-sport com a resultat de la importància de la tecnologia en els negocis.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar al novembre l’evolució de la futura incubadora de l’estadi Olímpic de Montjuïc que permetrà continuar enfortint aquest sector. A més, està treballant amb tots els stakeholders de la ciutat per a desenvolupar el Barcelona Sports Hub, un hub que pugui catalitzar totes les iniciatives en aquest sector i generar un ecosistema esportiu més sòlid i innovador, amb benefici per als participants i també per a la ciutadania.

Barcelona Activa iniciarà un nou programa B-STEP l’any 2023. Els projectes que vulguin participar podran enregistrar-se a través del portal d’emprenedoria de Barcelona Activa: https://emprenedoria.barcelonactiva.cat





Paraules clau

B-STEP/ Barcelona Activa/ emprenedoria/