El B:SM Basic Park Vall d’Hebron dobla l’oferta de places : Servei de Premsa

El B:SM Basic Park Vall d’Hebron dobla l’oferta de places

05/12/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest aparcament, dissuasiu, d’ús diürn i de baix cost, compta ja amb més de 400 places, gràcies a la finalització dels treballs d’adequació de l’antic heliport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Es tracta d’un model pioner al conjunt d’aparcaments de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) que té com a objectiu contribuir a la reducció del trànsit al centre de la ciutat, facilitant la connexió entre l’aparcament i el transport públic o altres mitjans de transport sostenibles 

 

 

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) amplia l’oferta de places d’aparcament dissuasiu a la ciutat. El B:SM Basic Park Vall d’Hebron, ubicat al Pg.Vall d’Hebron, acaba de doblar la seva capacitat i ja compta amb 413 places. L’ampliació ha estat possible gràcies a la finalització dels treballs d’adequació de l’antic heliport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Aquest aparcament, pioner al conjunt d’aparcaments de B:SM, està concebut per dissuadir els conductors i les conductores d’accedir al centre de la ciutat en cotxe, afavorint una mobilitat més sostenible. D’una banda, per la seva proximitat a les línies L3 i L5 de metro, autobusos de TMB, Bicing i serveis de moto i bici compartides; i de l’altra, per les seves tarifes.

El B:SM Basic Park Vall d’Hebron està obert de dilluns a diumenge, de 7 a 22 hores, amb entrada permesa fins a les 20 hores. L’estada màxima, sempre diürna, és de 12 hores, a un preu de 9 euros. El pagament es pot fer a través de l’aplicació de serveis de mobilitat SMOU o amb targeta bancària al validador que hi ha a la sortida. A diferència de la resta d’Aparcaments B:SM, aquest no disposa de caixers automàtics, ni permet el pagament en efectiu. També hi ha disponibles abonaments mensuals, diürns, per a persones de fora de Barcelona que treballen o estudien a prop de l’aparcament.

 

B:SM, impulsora de la nova mobilitat urbana

Un dels principals objectius de B:SM és contribuir a la millora de la mobilitat de la ciutat, entesa com a sostenible, saludable, eficient, connectada i compartida. És per això que B:SM lidera diferents projectes en matèria de digitalització i innovació per transformar el concepte de l’aparcament a la ciutat i fer front als reptes clau de les ciutats: la contaminació mediambiental, l’estalvi de temps i l’optimització de l’espai públic.

Actualment, B:SM treballa en un nou concepte d’aparcaments per transformar-los en centres de serveis a la mobilitat que vagin molt més enllà de l’estacionament de vehicles i que facin d’aquests espais, entorns més amables i funcionals per a les persones que hi accedeixen en cotxe, moto o a peu. En aquesta aposta destaquen, entre d’altres, avenços com la dotació de cobertura 3G i 4G a la totalitat dels aparcaments, que alhora ja s’han preparat per a l’arribada del 5G; l’ampliació de la xarxa Endolla Barcelona, que ja suma 490 punts de recàrrega als aparcaments; la incorporació de Biciparks; o la dotació de punts de Click&Collect a una trentena d’aparcaments i de centres de micro distribució urbana de mercaderies a vuit aparcaments més.

 





Paraules clau

aparcament dissuasiu/ B:SM/