13 startups catalanes participen a la NOAH Conference, un dels principals congressos tecnològics d’Europa : Servei de Premsa

13 startups catalanes participen a la NOAH Conference, un dels principals congressos tecnològics d’Europa

06/12/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En el marc de l’esdeveniment, ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona organitzen una trobada entre empreses emergents i inversors per impulsar projectes de col·laboració i situar Barcelona i Catalunya com un territori atractiu per a la inversió

La participació catalana a la NOAH Conference és la segona actuació internacional conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona i ACCIÓ que sota l’emblema ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’ promociona l’ecosistema local d’empreses emergents

Tretze startups catalanes participen aquest dimarts i dimecres en la NOAH Conference, un dels principals congressos tecnològics d’Europa, que se celebra a Zurich (Suïssa). Les empreses emergents formen part d’una delegació organitzada per i l’Ajuntament de Barcelona, ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i Barcelona Activa.

La delegació catalana està formada per les empreses emergents Amelia Virtual Care, Bettair Cities, Buid28, Cleverea, Fregata Space, Honext, Kamleon, Koa Health, Niche Mobility, Simplr, Submer, TrackCo2 Satellites i Union Avatars. Aquestes startups del sector tecnològic es dediquen a àmbits com l’aplicació d’algoritmes intel•ligents per a l’anàlisi i millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació; la introducció de la realitat virtual en la salut; el desenvolupament de materials de construcció sostenibles, o la mobilitat smart, entre d’altres.

En el marc de la NOAH Conference, ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona organitzen un esdeveniment aquest dimarts per donar a conèixer l’ecosistema de startups català i situar el nostre territori com una destinació atractiva per a la inversió estrangera. Sota el títol “Barcelona-Catalonia: Where Start-ups and Investors Thrive”, la jornada consistirà en una taula rodona amb inversors catalans, i també en un conjunt de presentacions per part de les 13 startups catalanes que explicaran els seus projectes en un minut amb l’objectiu de connectar amb inversors.

Com a part del programa de l’esdeveniment, les empreses emergents que hi participin també tindran l’oportunitat de demanar reunions amb inversors, altres startups i també amb grans companyies tecnològiques internacionals. L’acte també fomentarà el networking i l’intercanvi d’experiències entre els participants per impulsar projectes de col•laboració conjunts.

D’altra banda, quatre startups catalanes (Amelia Virtual Care, Fregata Space, Kamleon i Submer) han estat escollides per l’organització de l’esdeveniment, que ha reconegut especialment el potencial dels seus projectes, perquè puguin presentar-se amb una altra ponència davant de tot el públic participant al congrés, més d’un miler d’inversors, alts executius i altres agents de l’ecosistema d’arreu d’Europa.

Des de fa més d’una dècada, la NOAH Conference s’ha posicionat com el punt de trobada entre inversors i emprenedors de la indústria digital de referència a Europa. Hi han participat més de 800 startups, amb especial èmfasi en els projectes amb impacte positiu per a la sostenibilitat, i s’han recaptat fins a 3.200 milions d’euros fins a l’actualitat.

 

Impuls a l’ecosistema startup de Barcelona i Catalunya

La participació catalana a la NOAH Conference és la segona actuació internacional conjunta entre ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona per promocionar l’ecosistema local d’empreses emergents; una iniciativa que impulsen sota l’emblema ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’. L’objectiu de la col•laboració é impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs de startups europeus, incrementar les seves connexions internacionals i atraure startups, scaleups i unicornis internacionals perquè s’hi instal•lin i generin ocupació. En aquest sentit, enguany ambdues entitats ja van impulsar conjuntament la participació de 24 startups catalanes al Web Summit de Lisboa, celebrat a principis de novembre.

Segons dades d’ACCIÓ, actualment Catalunya compta amb més de 1.900 startups que generen més de 19.000 llocs de treball i que van captar 1.479 milions d’euros d’inversió l’any 2021, la xifra més alta de la sèrie històrica. Així mateix, segons Startup Heatmap Europe, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels fundadors europeus per engegar un nou projecte. De fet, l’ecosistema català compta amb una àmplia presència de talent internacional. Concretament, segons les dades d’ACCIÓ, un de cada quatre treballadors i el 17% dels fundadors de startups a Catalunya són estrangers.





Paraules clau

congrés tecnològic/ NOAH Conference/ startups catalanes/