Nou acord entre l’Ajuntament i la Fundació ”la Caixa” per millorar la capacitació digital i la qualitat de vida de les persones grans : Servei de Premsa

Nou acord entre l’Ajuntament i la Fundació ”la Caixa” per millorar la capacitació digital i la qualitat de vida de les persones grans

16/12/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El conveni garanteix una àmplia oferta d’activitats formatives i projectes socials en 30 Casals de Gent Gran municipals

L’Ajuntament i la Fundació ”la Caixa” treballaran per l’ampliació de les activitats més enllà dels 30 Casals de Gent Gran adherits al conveni

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ”la Caixa” han signat aquest matí un conveni de col·laboració en l’àmbit de l’atenció i promoció de les persones grans amb la finalitat  de portar a terme diferents activitats i projectes d’envelliment actiu i saludable en un total de 30 Casals de Gent Gran municipals.

 

 

El conveni, signat en el marc del programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”, inclou una àmplia oferta d’activitats formatives i projectes socials dirigides a les persones grans usuàries d’aquests casals. La programació es basa en els següents quatre àmbits: el manteniment de la salut física i la prevenció de la fragilitat, el foment del desenvolupament personal, la millora de les competències digitals, i la participació social i el voluntariat.

Aquest any es treballarà conjuntament per l’ampliació de les activitats en format presencial més enllà dels 30 espais amb equip informàtic adherides al conveni. D’aquesta manera, es promourà la realització d’activitats de l’àmbit de benestar i salut, desenvolupament personal i cicle vital i les activitats d’informàtica i comunicació en diferents espais o Casals de Gent Gran no adherits en el conveni, diversificant així l’oferta en altres districtes de la ciutat o espais amb diferents necessitats.

Aquesta nova col·laboració dona continuïtat als anteriors convenis subscrits des de l’any 2001 pel desenvolupament de programes dirigits a les persones grans amb l’objectiu compartit de millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Arran de la pandèmia sanitària provocada per la Covid-19, aquesta col·laboració va quedar aturada i és ara, gràcies a aquest nou acord, que reprèn l’activitat per un any més. Durant aquest any s’han realitzat un total de 340 activitats presencials amb una participació de 3.000 persones.

Per al regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera,  “la situació sanitària i l’increment de la digitalització han fet repensar un futur nou model de conveni que comporti un canvi en la formació digital per a les persones grans. L’objectiu és que doni resposta a les noves necessitats del col·lectiu, superant des de l’equitat qualsevol bretxa digital, i que es mantingui en constant revisió i adaptació per garantir l’accés als nous formats i una capacitació digital actualitzada.”

En aquesta línia, l’acord representa un nou pas endavant per a la capacitació digital de les persones grans. Una aposta municipal per a la innovació i la capacitació digital que es reflecteixi en el servei VinclesBCN o en les aplicacions BCN+65 o Barcelona a la Butxaca. Aquestes iniciatives, juntament amb la formació en noves tecnologies que s’imparteixen en els equipaments de persones grans municipals i que han doblat la seva oferta en el darrer any, són una mostra del ferm compromís de l’Ajuntament per fomentar l’humanisme tecnològic i reforçar la ciutat com a model internacional d’intel·ligència artificial, digitalització i atenció a  les persones des de la innovació tecnològica.

El subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, ha posat en valor els efectes positius de les activitats per a les persones grans: “totes elles compleixen el nostre objectiu de potenciar i millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu acompanyant les persones promovent la seva integració i participació a la societat, sempre en constant innovació”.





Paraules clau

persones grans/