[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Eixample ultima un projecte per dotar d’ombra la plaça d’Anna Lizaran amb dues grans pèrgoles fotovoltaiques : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Eixample ultima un projecte per dotar d’ombra la plaça d’Anna Lizaran amb dues grans pèrgoles fotovoltaiques

03/01/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A banda de la creació de dos umbracles que permetran resoldre la manca d’espais d’ombra de la plaça urbanitzada sobre la llosa del pàrquing, l’actuació permet incorporar 103m2 de panells solars per a generació fotovoltaica

Es preveu que la licitació i execució de les obres es pugui fer durant el 2023

Inclou declaracions del regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, i imatges virtuals

El districte de l’Eixample està ultimant un projecte per a la creació de dues grans pèrgoles a la plaça d’Anna Lizaran, al barri del Fort Pienc. L’objectiu és crear dos umbracles per a resoldre la manca d’espais d’ombra d’aquesta plaça amb un gran ús ciutadà i que està urbanitzada sobre la llosa del pàrquing.

 

 

L’actuació vol donar resposta a les peticions del veïnat i de les persones usuàries de l’àrea de joc infantil que lamenten que l’existència del pàrquing soterrat va impedir poder-hi plantar arbrat quan es va urbanitzar, i per tant, que la plaça té molt poca ombra. Les noves pèrgoles ajudaran, doncs, a combatre o mitigar els efectes de la crisi climàtica, atès que cada vegada son més freqüents i intenses les onades de calor i per això, l’Ajuntament mira d’incrementar els espais on la ciutadania es pugui protegir del sol.

D’acord amb els treballs realitzat amb l’Agència de l’Energia, l’actuació preveu incorporar un sistema de generació d’energia fotovoltaica. La proposta són dos grans umbracles amb estructura metàl·lica i llistons de fusta, sobre dels que s’instal·laran 103m2 de panells solars repartits en 40 unitats i que suposa una potència instal·lada de 14,64 kWp i una energia generada de 30.707 kWh/any.

La plaça d’Anna Lizaran, situada just davant de l’Estació del Nord, és una gran àgora a tocar del pol d’equipaments del Fort Pienc, format pel mercat la biblioteca, el centre cívic i l’Escola. El districte ha compartit amb l’Associació de Veïns del Fort Pienc i amb la comunitat educativa el projecte, que satisfà les seves reivindicacions de disposar d’espais d’estada on protegir-se del sol. Actualment a la plaça només hi ha una petita pèrgola, l’àrea de jocs infantils, una àrea de petanca, el punt verd i els diferents  accessos a l’aparcament soterrani.

El projecte executiu està finalitzat i està en procés de validació tècnica per part dels diversos departaments municipals. Es preveu que l’obra es pugui licitar durant el primer trimestre de 2023 i executar els treballs d’instal·lació al llarg de l’any vinent. L’actuació té un cost aproximat d’uns 55.000€.

 

Declaracions Pau Gonzàlez, regidor del Districte de l’Eixample

Vídeo

Àudio

 

Descarregar plànols (PDF)





Paraules clau

anna lizaran/ Eixample/ pèrgoles/