Barcelona destinarà 21’2 milions d’euros a la Convocatòria General de subvencions per l’any 2023 : Servei de Premsa

Barcelona destinarà 21’2 milions d’euros a la Convocatòria General de subvencions per l’any 2023

09/01/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

El període de presentació de sol·licituds estarà obert del 9 al 26 de gener i s’haurà de fer de manera telemàtica

La partida d’enguany suposa un increment del 0’5% respecte de l’any passat i prop d’un 50% respecte de l’any 2015

Enguany, s’incrementen el nombre de programes amb un total de 105 corresponents a les 26 categories de la convocatòria

L’any passat es van presentar un total de 6.137 sol·licituds, un 1’7% més que l’any 2021

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la nova convocatòria de subvencions per a l’any 2023. Aquesta compta amb una partida pressupostària de 21.209.999’82 euros i el període de presentació de sol·licituds romandrà obert fins el dia 26 de gener. La sol·licitud s’haurà de fer per via telemàtica.

La partida actual suposa un lleuger increment del 0’5% respecte de 2022 i de prop del 50% respecte de l’any 2015. Aquest creixement es deu a l’increment dels ajuts posats en marxa per l’Ajuntament i a la unificació de partides de subvencions que no hi estaven incloses, amb l’objectiu de simplificar la tramitació i facilitar a la ciutadania l’accés als ajuts.

En total, la convocatòria inclou 105 programes d’ajut recollits en 26 àmbits temàtics diferents. La principal novetat és la inclusió del programa “Reducció de la pobresa i precarietat de les dones” que abans era una convocatòria específica que es publicava de manera independent a aquesta convocatòria general.

La presentació de les sol·licituds es farà a través del Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. S’han previst altres mesures per fer més fàcil la tramitació, com l’acompanyament a les entitats des d’alguns òrgans gestors, especialment en districtes, o l’assessorament a les entitats des de Torre Jussana, com s’ha vingut realitzant en els darrers anys.

Els 26 àmbits temàtics són:  Cultura, Esports, Educació i Cultura, Salut i Cures, Gent Gran, Dones, Adolescència i Joventut, Infància, Democràcia activa i Participació ciutadana, Acció comunitària i Associacionisme, Immigració-Acollida i Refugi, Civisme i Convivència, Foment d’activitats organitzatives, Comerç de proximitat i promoció econòmica, Persones amb discapacitat, Innovació Democràtica, Usos del Temps, Pluralisme Religiós i Conviccional, Ecologia, urbanisme i mobilitat, Consum, Atenció a persones sense llar i dret a una alimentació adequada, LGTBI, Drets de Ciutadania, Promoció de la perspectiva intercultural, Ciència i Universitats, i Benestar Animal.

 

Més sol·licituds presentades l’any 2022

L’any 2022 es van presentar un total de 6.137 sol·licituds, un 1’7% més que durant l’exercici 2021. Pel que fa a aquestes, un total de 3.733 corresponen a línies de ciutat (un 61% del total) i 2.404 a districtes (un 39%). Pel que fa a percentatges es mantenen els mateixos de l’any anterior.

El 79% dels sol·licitants són associacions i suposen el 83% de les sol·licituds presentades. D’aquestes, un 17% de les associacions són noves i un 83% ja havien presentat petició l’any 2021. Pel que fa a les persones físiques, el 84% dels sol·licitants són nous i el 16% no era la primera vegada que demanaven subvenció.

 

Convocatòria de subvencions pel clima

D’altra banda, a partir del 16 de gener i fins al 15 de febrer 2023 també s’obre el termini de presentació de la convocatòria de subvencions pel clima. Aquesta convocatòria de subvencions busca incentivar projectes que abordin el repte de l’emergència climàtica i plantegin solucions per assolir els objectius que s’estableixen al Pla d’Acció per l’Emergència Climàtica. L’objectiu és potenciar la implicació ciutadana i donar suport a accions col·lectives, sobretot a les iniciatives més innovadores i transformadores.

Paraules clau

subvencions/