L’Ajuntament de Barcelona i AstraZeneca col·laboraran per promoure la innovació, el talent científic i l’ecosistema emprenedor en l’àmbit de la salut : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i AstraZeneca col·laboraran per promoure la innovació, el talent científic i l’ecosistema emprenedor en l’àmbit de la salut

11/01/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’acord, a través de Barcelona Activa, permetrà desenvolupar activitats conjuntes encaminades a impulsar l’atracció de talent científic i el suport a la comunitat d’investigadors locals

L’Ajuntament de Barcelona i AstraZeneca han signat un acord de col·laboració per promoure la innovació, el talent científic i l’ecosistema emprenedor local, posant el focus en la salut i la projecció internacional de la ciutat. El conveni, es durà a terme a través de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de la capital catalana.

 

 

En paraules del primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, “Barcelona és una ciutat que mira cap al futur i que comparteix amb AstraZeneca un compromís ferm amb la ciència i el talent. La nostra ciutat compta amb tots els atributs i elements necessaris per ser protagonista dels canvis que venen, aportant benestar i oportunitats per a la ciutadania. Som co-capital cultural i científica d’Espanya, tenim un ecosistema sòlid de startups relacionades amb l’àmbit de la salut i estem impulsant iniciatives de cooperació público-privada com la Barcelona Innovation Coast, afavorint la transferència de coneixement entre el món acadèmic i les empreses i contribuent a la creació de llocs de treball de qualitat. Por tot això, la col·laboració que impulsem amb Astrazeneca ens ajudarà a seguir reforçant Barcelona com a ciutat de ciència, salut i innovació.”

La directora d’Assumptes Corporatius i Accés al Mercat d’AstraZeneca, Marta Moreno, ha posat  en valor “l’alt nivell dels investigadors, professionals, institucions i centres d’àmbit biomèdic que existeix a Barcelona, que fa de la ciutat un lloc estratègic per a AstraZeneca i que s’està convertint en un dels grans motors de la nostra companyia per seguir desenvolupant nous tractaments innovadors capaces de canviar les vides dels pacients i aportar valor als sistemes sanitaris de tot el món. A AstraZeneca creiem fermament que el talent científic i la col·laboració público-privada són les dues palanques fonamentals per avançar en innovació i, per això, estem sustentant la nostra estratègia de desenvolupament a Espanya sobre aquests dos pilars”.

Barcelona representa un ecosistema líder en ciències de la vida i atenció sanitària que compta amb 91 centres d’investigació i més de 1.300 empreses biofarmacèutiques, sanitàries, medtech i de salut digital que aporten quasi el 9% del PIB de la regió i ocupen al 8% de la població activa, al voltant de 244.000 persones. El conveni s’emmarca dins de la sòlida aposta d’AstraZeneca per Catalunya i per Espanya, on ha portat a terme una inversió de més de 93 milions d’euros en el darrer any. La companyia té actualment 326 assajos clínics oberts a hospitals espanyols, situant-se en el primer lloc de totes les filials europees i el segon nivell mundial.

Una de las prioritats de l’acord serà l’impuls de l’ecosistema emprenedor i innovador de Barcelona en l’àmbit de la salut. Per fer-ho, plantejaran el desenvolupament d’iniciatives i mesures per a recolzar l’emprenedoria, la innovació i la competitivitat empresarial, l’atracció del talent i les aliances público-privadas en el sector de la salut. També treballaran conjuntament en la promoció de Barcelona a nivell internacional amb el propòsit de generar noves aliances amb actors de diferents països i ciutats o territoris d’excel·lència per al sector de la salut.

 

Paraules clau

salut/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina