Comencen les obres de reurbanització de la plaça del Canòdrom per convertir-la en un espai d’ús ciutadà : Servei de Premsa

Comencen les obres de reurbanització de la plaça del Canòdrom per convertir-la en un espai d’ús ciutadà

22/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

La renovació de l’espai permetrà promoure nous usos ciutadans i donar resposta a una llarga reivindicació de les entitats de l’entorn

Hi haurà una àgora per a activitats públiques, una àrea de gossos, una cistella de bàsquet, una superàrea de joc infantil, verd i espais d’ombra

S’hi invertiran uns 3,4 M€ i la previsió és acabar les obres al cap d’uns 11 mesos

Sant Andreu iniciarà aquesta setmana les obres de reurbanització de la plaça del Canòdrom per convertir-la en un espai enjardinat i d’ús ciutadà que evoqui el passat de la zona. Les actuacions permetran promoure nous usos per als veïns i veïnes del barri del Congrés i els Indians, i donaran resposta a una llarga reivindicació de les entitats de l’entorn. El projecte inclou una inversió d’uns 3,4 milions d’euros i preveu que les obres durin uns 11 mesos.

 

 

La intervenció actuarà sobre un total de 8.425 m2. Inclou una àgora per a actes públics i activitats com ara cinema a la fresca, una àrea per a gossos d’uns 450 m2, una cistella de bàsquet i plantacions que garanteixin àrees d’ombra. Cadires, bancs i mobiliari urbà es repartiran al llarg dels recorreguts, de manera que els camins no seran només àmbits de circulació sinó també d’estada.

A més, incorporarà una superàrea de joc infantil de grans dimensions que oferirà diferents possibilitats de joc i d’exploració per als infants. Estarà formada per una xarxa plena d’activitats lúdiques per jugar per sobre i per sota.

 

 

La reurbanització de la plaça del Canòdrom, actualment urbanitzada com a espai lliure públic amb caràcter provisional, també preveu una renovació total dels paviments existents. La superfície enjardinada total serà d’uns 2.245,5 metres quadrats, s’incrementarà i millorarà l’arbrat amb praderies i plantes aromàtiques i hi haurà més superfícies d’ombra. A més, es garantirà l’accessibilitat a la plaça a través de tres grans entrades situades en els carrers perimetrals, es renovarà l’enllumenat i es mantindrà el traçat de la pista de llebrers.

 

 

El nom de la plaça ve donat per l’edifici de l’antic Canòdrom, d’Antoni Bonet i Josep Puig, de l’any 1964, que forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic Històric-Artístic de la Ciutat, i té una especial importància dins del barri. L’edifici del Canòdrom és una de les obres més singulars de Barcelona, i forma part d’un conjunt d’obres de l’arquitectura moderna que sorgeix després de la guerra, ja que és l’únic edifici amb una estructura metàl•lica singular a Barcelona que ha sobreviscut a aquells anys.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
plaça del Canòdrom/ Sant Andreu/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina