[INCLOU DECLARACIONS] El Carmel recupera el mural de l’artista urbà BLU : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] El Carmel recupera el mural de l’artista urbà BLU

23/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí ha quedat totalment acabat i al descobert el mural de grans dimensions que l’artista urbà BLU ha pintat al mur que hi ha a l’alçada de la carretera del Carmel 116. L’artista ha pintat l’obra durant les darreres 6 setmanes, i el treball suposa la recuperació d’un mural icònic pel barri del Carmel.

L’any 2009 l’artista italià BLU va pintar el mural del tauró que es va esborrar l’any 2021 a causa d’unes obres de reforç estructural del mur on es trobava. En el moment en què es va esborrar es va iniciar amb les entitats del barri el procés per escollir la imatge que es col•locaria en el seu lloc. Va començar llavors un treball comunitari coordinat pel Pla de Barris amb el districte i les entitats veïnals per recollir propostes que inspiressin la nova imatge, procés en el que hi van participar mig miler de veïns i veïnes del Carmel.

 

 

 

 

 

El mes d’abril del 2022 es va posar en marxa la iniciativa ‘El Carmel mossega’, proposta de reflexió i treball col•lectiu coordinat pel Pla de Barris, on es va convidar el veïnat a participar a diferents tallers que van tenir lloc a diferents indrets del barri, des de la Rambla del Carmel fins al bar Las Delicias, preguntant i reflexionant amb els veïns i veïnes sobre la identitat del barri i el seu futur. També es va fer una exposició durant l’estiu a la biblioteca del Carmel – Juan Marsé on es van poder veure les diverses propostes sorgides del procés participatiu. Un procés que, de la mà del Pla de Barris, el districte d’Horta-Guinardó, les entitats veïnals del barri i Difusor/B-Murals, entitat mediadora entre artista i els serveis municipals, ha culminat avui amb el final dels treballs del mural.

El projecte ‘El Carmel mossega’, on s’emmarca la recuperació del mural, inclou també diverses intervencions artístiques al barri, i compta amb la participació de diversos equipaments i entitats com són la biblioteca del Carmel – Juan Marsé, el Centre Cívic Carmel, l’Espai Jove Boca Nord, l’associació de veïnes del Carmel, l’associació Artística Carmel a la Vista i el CEIP del Carmel.

El mural serà inaugurat amb una festa ciutadana el proper 29 de gener, a les 12 hores, als jardins Juan Ponce.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
el Carmel/ mural/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina