L’alcaldessa participa a la Cerimònia del Record, l’acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust : Servei de Premsa

L’alcaldessa participa a la Cerimònia del Record, l’acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust

24/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 25 de gener, a les 18 hores, a la plaça Sant Jaume, l’alcaldessa, Ada Colau, assistirà a la Cerimònia del Record, que s’inscriu dins dels actes d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust, que s’estan duent a terme a diferents equipaments públics des del dia 19 de gener.
Està previst que també hi assisteixi la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Gemma Ubasart, que s’encarregarà de la cloenda de l’acte, i el regidor de Memòria Democràtica de Barcelona, Jordi Rabassa.
Durant l’acte, s’encendran espelmes en record dels sis milions de jueus assassinats pels nazis. Hi participarà Viktoria Kovalchuk, del col•lectiu de jueves refugiades d’Ucraïna, i Rafa Husid, de la comunitat jueva; Laura Bendesky i la seva filla Emilia Arviv, de la comunitat jueva; el rabí Daniel Askenazi, de la comunitat jueva; Ricard Valentí, vicepresident primer del Consell Municipal del Poble Gitano; Feliu Crespí Niubò, fill de Conrad Crespí Vergés, deportat i supervivent de Mauthausen; el Gran Mestre Xavier Pan Torrado, en representació de la Gran Lògia de Catalunya, i la Sra. Montserrat Vilarrasa i la Sra. Anaïs Garcia, representants del col•lectiu de persones amb discapacitat i membres del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.
També encendrà una espelma en record dels “Justos entre les Nacions”, Artem Vorobyov, cònsol general d’Ucraïna a Barcelona.
Durant l’encesa d’espelmes s’interpretarà El malei rachamim, pregària jueva pels difunts i es farà un minut de silencia per les víctimes i es farà una lectura de textos a càrrec dels alumnes de l’IES Francisco de Goya, del districte d’Horta-Guinardó, de la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme “Mai Més” de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i lectura de text a càrrec del rabí David Libersohn, de la comunitat jueva.


Compartiu aquest contingut

Paraules clau
acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina