Un videojoc guanya per primer cop el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i Cultura digital: ‘Endling – Extinction is Forever’ : Servei de Premsa

Un videojoc guanya per primer cop el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i Cultura digital: ‘Endling – Extinction is Forever’

30/01/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la categoria d’Arts Visuals, el Premis Ciutat de Barcelona 2022 és per al projecte ‘FOC‘

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2022 en les categories d’Audiovisuals i cultura digital i Arts visuals, han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent. Per primera vegada en la història dels premis, el guardó en la categoria d’Audiovisuals i cultura digital distingeix un videojoc.

AUDIOVISUALS I CULTURA DIGITAL
El jurat integrat per: Eduard Solà (president), Pere Freixa Font, Carlos Rodríguez Ríos, Sílvia Comet i Alba G. Corral, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i cultura digital a Endling – Extinction is Forever per la seva qualitat visual i sonora al servei d’una història sensible i emotiva. Per l’encert de posar el canvi climàtic, l’ecologisme i fins i tot les cures al centre de la narrativa i incorporar-los així al món dels videojocs. Per la creació d’un estil propi on el videojoc hibrida amb la novel·la gràfica, excel·lint en la animació i la il·lustració. Endling – Extinction is Forever és, per tot plegat, un exemple destacable de la maduresa en la creació de videojocs a Barcelona amb reconeixement internacional.

ARTS VISUALS
El jurat integrat per: Lucia Piedra Galarraga (presidenta), Marta Sesé, David Armengol, Francesca Llopis i Adrian Schindler, acorda per majoria atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts visuals al projecte FOC, promogut per Córdova, Jokko Collective i Cchhoorroo, per la seva capacitat de materialitzar un canvi de paradigma en les arts visuals mitjançant relacions interdisciplinàries, convertint-se en un lloc on conflueixen línies de pensament i acció antiracistes, queer i intergeneracionals.

Paraules clau

Premis Ciutat de Barcelona 2022/ videojoc/