Barcelona lliura 97 distincions per a entitats i institucions centenàries : Servei de Premsa

Barcelona lliura 97 distincions per a entitats i institucions centenàries

08/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’una nova distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari del mes de març de 2022 per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona

És la primera edició de la concessió d’aquesta distinció que a partir d’ara s’atorgarà anualment

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat avui 97 distincions per a entitats i institucions centenàries  de l’any 2022, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. És la primera edició de la concessió d’aquesta distinció que a partir d’ara s’atorgarà anualment. El periodista Enric Calpena ha fet una glossa de les entitats i institucions centenàries de la ciutat.

 

 

Les distincions per a entitats i institucions centenàries reconeixen la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona. Es tracta d’una nova distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada per unanimitat pel Plenari del mes de març de 2022.

Entre els molts exemples d’entitats centenàries arrelades a la ciutat que han rebut la distinció hi ha els Lluïsos de Gràcia, el Casino l’Aliança del Poblenou, el Club Esportiu Europa, El Cercle Catòlic de Gràcia, el Gremi de Pastisseria de Barcelona, l’Ateneu Barcelonès, el Club Esportiu Laietà, el Reial Cercle Artístic de Barcelona, l’Orfeó Martinenc o el Centre Excursionista de Catalunya, entre molts d’altres.

Aquesta nova distinció complementa i no és incompatible amb la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement a la tasca o a la destacada trajectòria de persones o entitats de la ciutat.

 

Podeu consultar el llistat de les 97 entitats en aquest enllaç.





Paraules clau

entitats i institucions centenàries/