Es posa en marxa al barri del Besòs i el Maresme un servei de préstec de portàtils i targetes SIM : Servei de Premsa

Es posa en marxa al barri del Besòs i el Maresme un servei de préstec de portàtils i targetes SIM

20/02/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

“Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” és un nou recurs per combatre la bretxa digital que es posa en funcionament en aquest barri de Sant Martí

25 ordinadors portàtils i 25 targetes SIM estaran disponible pels usuaris i usuàries de les entitats i serveis del barri que participen en el projecte

Es tracta d’un projecte que és fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació BIT Habitat, la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation i Parlem Telecom

En les properes setmanes es posarà en funcionament “Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” al barri del Besòs i el Maresme. Es tracta d’un servei de préstec de 25 ordinadors portàtils i 25 targetes SIM en aquest barri del districte de Sant Martí. Aquest projecte és fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través del districte de Sant Martí, la fundació BIT Habitat, la fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation i Parlem Telecom, una entesa que queda recollida en un conveni per desplegar-lo.

 

 

El servei de préstec estarà disponible per les persones usuàries de les entitats i dels serveis municipals de barri que participen en el projecte i que signaran un acord amb el Districte de Sant Martí. Aquestes entitats seran les encarregades de fer les cessions en préstec perquè aquells que ho necessitin puguin beneficar-se de l’ús dels dispositius i de connexió de bona qualitat a casa seva. La coordinació del projecte és farà des del Casal de Barri del Maresme. A partir del maig està previst que 3 persones, en el marc dels plans d’ocupació, s’incorporin al servei per oferir suport digital personalitzat a les persones usuàries.

“Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” té com a objectiu garantir l’accés a dispositius digitals amb connexió a la xarxa d’alta qualitat i suport digital per a persones en risc d’exclusió digital. Vol ser una eina per combatre la bretxa digital existent i per donar resposta a la situació d’emergència desencadenada per la ràpida digitalització d’activitats bàsiques com l’educació, la recerca d’oportunitats laborals o els tràmits administratius causada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest projecte dona continuïtat al projecte pilot Connectem Barcelona, desplegat durant més d’un any al barri de la Trinitat Nova, a Nou Barris, i que ha donat ordinadors portàtils, connectivitat i capacitació a 350 persones. Aquest pilot ha demostrat la importància d’abordar la reducció de la bretxa digital des de les tres dimensions que la constitueixen (connectivitat, dispositius i capacitació). “Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” transiciona del model de donació dels portàtils a un model de préstec per maximitzar el nombre d’usuaris que poden accedir a dispositius i connexió de qualitat.

Els portàtils que es posaran en préstec han estat cedits per Mobile World Capital Barcelona, mentre que les targetes SIM les cedeix Parlem Telecom.

Els serveis del territori o les entitats que, a dia d’avui, han expressat interès a rebre els 25 portàtils i prestar-los als seus usuaris i usuàries són:

L’Ajuntament està preparant una licitació per fer arribar el servei a més territoris, involucrant a més actors, com el Pla de Barris, per poder fer una política d’inclusió digital més global. En aquest sentit, aquest primer punt del servei que s’inaugura al Besós ajudarà a dimensionar el servei de préstec de portàtils i connectivitat per escalar-lo de manera sostenible.

Paraules clau

portàtils/ préstec/ targetes SIM/