Barcelona posa en marxa un nou web per visualitzar i fer seguiment de les actuacions fetes i en curs a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa un nou web per visualitzar i fer seguiment de les actuacions fetes i en curs a la ciutat

22/02/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es tracta d’una eina amb un total de 82 mapes interactius que permet navegar i  fer seguiment de la transformació i evolució de la ciutat amb un anàlisis detallat dels projectes impulsats  

El relat gràfic va acompanyat de dades que quantifiquen les actuacions o projectes fets amb la seva distribució territorial

A nivell de gran números, situa en el 95 % el grau d’execució del Programa d’Actuació Municipal i recull l’evolució del pressupost municipal que aquest 2023 serà de 3.600 M€ amb 884 M€ per inversions i millores als barris

La web es pot consultar en el següent enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/actuacionsmunicipals2019-2023/ca/

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadana un nou web interactiu que permet fer un seguiment detallat de la transformació de la ciutat i de les principals actuacions que s‘han fet o estan en curs.

Es tracta d’una nova eina que sota el títol El futur ja és present. Actuacions 2019-2023 permet visualitzar i analitzar els principals projectes, mesures o projectes que s’han executat aquest mandat que ha estat clarament marcat per dos fenòmens imprevistos en qualsevol pla d’acció municipal a quatre anys vista, com son la pandèmia de la Covid i la guerra a Ucraïna.

 

 

 

Es tracta d’una eina intuïtiva i fàcil d’utilitzar que el consistori posa a l’abast de la ciutadania, en un nou exercici de transparència i rendiment de comptes de l’acció de govern. El nou web, disponible en català, castellà i anglès, incorpora un total de 82 mapes i utilitza imatges en moviment, instantànies, cercadors per paraula clau, gràfics i dades per explicar de manera visual la transformació que està en curs.

Un primer apartat de relat, agrupat en sis eixos temàtics (Economia, Drets Socials, Sostenibilitat, Mobilitat, Habitatge i Urbanisme), permet navegar i fer un repàs per les principals actuacions i mesures impulsades, veure indicadors amb el nombre de persones beneficiàries o usuàries, i la seva evolució pressupostària al llarg dels anys.

El web de mapes, amb un total de 82 gràfics interactius, permet desplegar per categories o continguts les actuacions o projectes impulsats per l’Ajuntament de Barcelona entre 2019 i 2023, amb el màxim grau de detall, veure la seva distribució a nivell territorial i conèixer el seu estat, segons si estan ja finalitzades, realitzant-se o previstes.

Així doncs, per exemple, es poden visualitzar en un mapa les plaques fotovoltaiques instal·lades amb la seva potència, localitzar totes les millores en escoles o en mercats municipals, comptabilitzar els ajuts socials atorgats, veure l’evolució dels carrils bici o visualitzar l’ampliació del parc municipal d’habitatge.

En resum, aquesta nova eina permet amb una ullada avaluar el grau de compliment del PAM+ 2020-2023, el Programa d’Actuació Municipal extraordinari de resposta a la pandèmia, més enllà d’oferir l’opció de descarregar el document de balanç adjunt.

A nivell de gran números, recull l’evolució del pressupost municipal en el darrers anys i que, en aquest 2023, serà de 3.600 M€ amb 884M€ per inversions i millores als barris. Quantifica en el 95% el grau d’execució del Programa d’Actuació Municipal de mandat, d’acord amb els 17 Objectius de NNUU que configuren l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

La web es pot consultar en el següent enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/actuacionsmunicipals2019-2023/ca/





Paraules clau

mandat/ web/ web accions mandat/