L’Escola Casas del Clot estrena nou entorn pacificat : Servei de Premsa

L’Escola Casas del Clot estrena nou entorn pacificat

24/02/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament finalitza la reurbanització de l’espai que envolta el centre perquè l’alumnat i les famílies disposin d’un accés segur i saludable que els protegeixi dels efectes del trànsit del túnel viari de les Glòries, situat a l’altura de l’escola

S’ha eixamplat la vorera del lateral de la Gran Via entre Bilbao i la rambla del Poblenou, s’ha eliminat un carril de circulació i se n’ha deixat un per a busos, taxis i veïnat, i s’ha guanyat un carril bici, arbrat i una nova parada de bus escolar

S’ha creat una plaça nova a l’àrea delimitada pels carrers de Guatemala, Joan de Malta, Monturiol i la Gran Via que té tres camins de pas interiors i una àrea de jocs infantils

La comunitat educativa de l’Escola Casas està d’estrena. L’Ajuntament ha finalitzat la reurbanització de l’espai que envolta aquest centre educatiu, situat al lateral de la banda muntanya de la Gran Via, just al costat de la boca del nou túnel viari de les Glòries. Ara, l’alumnat i les famílies disposen d’un accés segur i saludable a l’escola per protegir-se dels efectes del trànsit que circula pel túnel. Aquest divendres a la tarda, s’organitza una festa d’inauguració del nou entorn en què i el regidor de Sant Martí, David Escudé, i s’han fet activitats que inclouen una xocolatada, jocs i tallers infantils i música, entre altres.

 

 

 

 

 

L’Ajuntament va treballar la reforma amb la comunitat educativa d’aquest centre escolar del barri del Clot. De fet, abans d’iniciar-la ja s’hi van fer actuacions puntuals que recollien les seves demandes, com la millora en l’aïllament acústic mitjançant la col·locació de doble envidrament en parts de l’edifici i la construcció del mur verd en part de la tanca del pati a Gran Via. I a la boca del túnel s’hi va construir un mur central que separa les dues direccions del trànsit i que està folrat amb panells que absorbeixen el soroll.

I ara, la reurbanització que s’acaba de completar suposa un canvi important a nivell de l’espai urbà que rodeja l’equipament educatiu. S’hi ha invertit uns 3,24 milions d’euros, i s’ha intervingut al lateral de la Gran Via, des del carrer de Bilbao fins a la rambla del Poblenou. En aquest tram s’ha eliminat un carril de circulació i només n’ha quedat un per a autobusos, taxis i veïnat. I properament s’instal·larà una càmera de control d’accés de vehicles per garantir que només hi passen veïns i vehicles autoritzats.

L’espai guanyat ha permès ampliar l’espai per a vianants, bicicletes i verd, que en el tram del lateral davant de l’Escola Casas és de gairebé 9 metres. En concret, la vorera és d’uns 4 m, i a continuació hi ha una primera filera d’arbrat de port petit i fulla perenne, un carril bici de 3,5 m i un parterre d’1,4 m amb una segona filera d’arbrat amb arbres de port gran i fulla caduca. A continuació hi ha la calçada lateral, de 3,5m i separada del mur de la boca del túnel per una petita vorera d’uns 0,5 m. Cal destacar que la combinació d’arbrat de fulla perenne i caduca fa possible que hi hagi fulla tot l’any per ajudar a mitigar la contaminació.

En el tram del lateral de la Gran Via des de l’escola fins al carrer de Monturiol, la vorera també s’ha eixamplat i s’hi ha implantat un parterre d’arbrat que separa l’espai de vianants de la calçada. I s’ha millorat la connexió amb la rambla del Poblenou amb un nou pas per a vianants i bicicletes.

A més, s’ha creat una plaça nova a l’espai que hi ha entre els carrers de Guatemala, Joan de Malta, Monturiol i la Gran Via, davant l’escola. No hi ha trànsit, i la plaça està travessada per tres camins interiors que afavoreixen el pas de vianants i bicicletes. Té una àrea de jocs esportius infantils, una àrea d’estada i parterres enjardinats amb fins a 56 nous arbres.





Paraules clau

clot/ Escola Casas/