Barcelona Sports Hub comença a caminar amb INDESCAT : Servei de Premsa

Barcelona Sports Hub comença a caminar amb INDESCAT

01/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Gràcies a aquesta aliança, el Barcelona Sports Hub inicia una nova etapa on incorporarà el sector privat dins aquest projecte que vol retenir el talent STEM a la ciutat

L’acte de signatura d’aquest protocol d’intencions ha tingut lloc dins de l’Àgora, l’espai que l’Ajuntament ha habilitat al Beat Barcelona del MWC23

Barcelona vol convertir-se en un referent internacional en innovació sport tech per millorar la competitivitat dels membres del seu ecosistema i també per contribuir a potenciar la pràctica esportiva entre la ciutadania dins l’objectiu de l’Agenda 2030. En aquest sentit, el paper del Barcelona Sports Hub és clau. Per fer realitat aquest projecte, aquest dimecres a l’Àgora, l’espai de l’Ajuntament dins del Beat Barcelona del Mobile World Congress 2023, s’ha signat un protocol general d’intencions amb INDESCAT. Aquesta aliança permetrà abordar de manera innovadora els reptes de millora tecnològica i digitalització de l’activitat física i l’esport en tots els seus àmbits i nivells, i donar un important impuls al Barcelona Sports Hub que compta ja amb diverses empreses i institucions interessades a formar-ne part.

 

 

“Volem agrair el gran interès que ja han demostrat molts dels principals actors del sector sport tech per formar part d’aquest projecte público-privat. Estem molt contents de donar ara aquest gran pas endavant, de la mà d’INDESCAT, per aconseguir que el Barcelona Sports Hub sigui una realitat i, entre tots, convertir Barcelona en un referent internacional també en l’àmbit dels e-sports“, ha destacat David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

“Per a INDESCAT, activar aquest projecte representa un dels reptes més importants pel clúster i pel que portem molt temps treballant, que és impulsar Barcelona i Catalunya com a Hub d’innovació en el sector de l’esport. Aquest hub ens permetrà, encara més, promoure  el creixement i la innovació de la indústria de l’esport a Catalunya i, també, a la resta del món. Tot això a través de la col·laboració i cooperació de tots els que l’integrem” ha remarcat Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT.

Amb aquest protocol, INDESCAT col·laborarà en el desplegament del primer pla d’activitats del Barcelona Sports Hub que, inicialment, se centrarà en la creació de la comunitat del propi hub; suport al programa B-STEP, acompanyament a startups,  posada en marxa de la Incubadora de l’Estadi Olímpic de Montjuïc,  promoció i retenció del talent STEM en l’esport,  disposició del sistema esportiu de la ciutat per a empreses i startups com a laboratori d’assaig de nous productes i solucions tecnològiques amb el Barcelona City Sports Lab, així com la canalització d’inversió a nous projectes empresarials.

L’objectiu global és d’oferir nous serveis i incorporar a totes les empreses, startups, clubs, organitzacions, professionals, persones emprenedores i/o inversores vinculades al sector sport tech. La voluntat és fer-ho de manera que, amb el propòsit principal d’afavorir la seva competitivitat, també s’incideixi en la promoció de la pràctica esportiva ciutadana i dels clubs, dins del marc de l’agenda 2030 que comparteix la ciutat, contribuint així a que Barcelona també pugui ser un referent internacional per al sector sport tech.

 

Què és el Barcelona Sports Hub?

És una iniciativa público-privada impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el lideratge de l’Institut Barcelona Esports (IBE), la col·laboració de Barcelona Serveis Municipals i Barcelona Activa, i ara de la mà d’INDESCAT. El Barcelona Sports Hub dotarà a la ciutat d’un espai de tecnologia i innovació aplicada al món de l’esport; per generar sinergies entre entitats, inversors/es, empreses i emprenedoria, i per activar i accelerar l’ecosistema sport tech a la ciutat.

A més d’aquest protocol, un dels serveis més significatius per al Barcelona Sports Hub és la posada en marxa de la primera incubadora específica per a startups i empreses del sector sport tech que s’ubicarà a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Les obres d’adequació de l’espai per acollir-la finalitzaran molt aviat i, a continuació, les primeres startups, empreses i organitzacions del sector s’instal·laran en aquest espai tan emblemàtic per la història de l’esport de Barcelona.

 

INDESCAT

INDESCAT és una entitat privada liderada per empreses. Com a clúster, té la missió d’aglutinar les companyies i entitats vinculades al món de l’esport a Catalunya, amb l’objectiu de desenvolupar accions que millorin la seva competitivitat i també la de tot l’entorn esportiu. Actualment representa més de 120 empreses i entitats.

 

Materials complementaris: Fotografies de l’acte de signatura de l’acord de col·laboració entre el Barcelona Sports Hub i INDESCAT

 





Paraules clau

Barcelona Sports Hub/