L’Ajuntament convoca una nova edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament convoca una nova edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona

07/03/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

El termini per presentar candidatures comença aquest dimarts 7 de març, finalitzarà el proper dilluns 3 d’abril i referma l’objectiu d’estimular, promoure i incentivar una millor informació sobre els temes socials en els mitjans de comunicació

En aquesta edició els guardons augmenten la seva dotació fins als 45.000 euros i per primera vegada el premi especial del jurat comptarà amb una assignació econòmica

L’Ajuntament de Barcelona ha obert aquest dimarts 7 de març el termini per presentar candidatures als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona. Aquest termini romandrà obert fins al proper dilluns 3 d’abril, amb l’objectiu permanent d’estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. Es tracta de la sisena edició consecutiva dels guardons amb aquest nom, tot i que els premis existeixen des de fa 30 anys sota l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS).

La nova edició dels premis manté les quatre categories existents (periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i premi especial del jurat), tot i que enguany augmenta la seva dotació fins als 45.000 euros i per primera vegada la distinció específica que determina el jurat comptarà amb una assignació econòmica. En qualsevol cas els treballs que es presentin al concurs han de tenir la ciutat de Barcelona com a eix temàtic o bé com a públic objectiu o marc d’incidència. Les quatre categories dels Premis Montserrat Roig són les següents:

El jurat dels Premis Montserrat Roig està format per una vintena de persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits del periodisme, la comunicació i els drets socials. Totes elles valoraran especialment l’esforç en la investigació pròpia, la pluralitat i el contrast de les fonts, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original i l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat, incident en el respecte a la dignitat de les persones. El conjunt de la informació sobre els premis, els terminis de tot el procediment i la resta de la informació necessària es troba disponible al web http://www.barcelona.cat/premis-montserrat-roig.

Paraules clau

Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona/