Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Antonio Miró : Servei de Premsa

Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Antonio Miró

09/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat avui la medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Antonio Miró, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La glossa del guardonat ha anat a càrrec de la periodista Susana Frouchtmann i la seva família ha recollit la Medalla d’Or.

 

 

 

Al pati de l’Ajuntament s’ha pogut veure una mostra de la relació d’Antoni Miró amb Barcelona a través d’alguns dels seus dissenys i dels uniformes per als Jocs Olímpics.

 

 

 

 

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat en sessió plenària del 25 de febrer de 2022 atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Antonio Miró, “en reconeixement a la seva extensa trajectòria i la seva aportació al món de la moda catalana, pel seu esperit creatiu projectat internacionalment i per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Barcelona”.

El reconeixement també suposa posar en valor la contribució d’Antonio Miró com a gran dissenyador de moda de Barcelona. Entre d’altres treballs, va ser el responsable del vestuari de la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Barcelona 92 i al Fòrum de les Cultures, del nou teló del Gran Teatre del Liceu (1997) o dels uniformes dels Mossos d’Esquadra (1984).

Antonio Miró va ser pioner en crear una moda barcelonina masculina d’avantguarda, apostant per la comoditat i la discreció. Defensor de la Passarel·la Gaudí, el dissenyador va ser un dels impulsors de l’Associació de Creadors de la Moda d’Espanya, especialment en la dècada dels 80 i dels 90, quan inicià la seva expansió internacional de la mà d’Ermenegildo Zegna.





Paraules clau

Antonio Miró/