Jordi Rabassa i Marc Serra presenten el còmic ‘Rebel·lió: la vaga de lloguers de 1931’ : Servei de Premsa

Jordi Rabassa i Marc Serra presenten el còmic ‘Rebel·lió: la vaga de lloguers de 1931’

17/03/2023Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns, 20 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Francesc Candel (C/Amnistia Internacional, 10), el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, assistiran a l’acte de presentació del còmic “Rebel·lió: La vaga de lloguers de 1931” a la Biblioteca Francesc Candel (Amnistia Internacional, 10).

Hi participaran Francisco Sánchez, guionista del llibre, i Ana Sainz —Anapurna—, dibuixant, acompanyats per Pepe Gálvez, guionista, crític i teòric del món del còmic. El llibre és el segon de la col·lecció “Barcelona, Memòria en Vinyetes”.

Prèviament, a les 17.00 h tindrà lloc l’acte de descoberta del faristol en homenatge al moviment vaguista, solidari i amb caràcter emancipador amb la llegenda “La vaga de lloguers del 1931 a les cases barates”, al xamfrà entre el carrer de Pontils i el carrer de Tortosa.

‘Rebel·lió: la vaga de lloguers del 1931’ és el segon títol de la col·lecció ‘Bareclona, Memòria en Vinyetes’, impulsats per la regidoria de Memòria Democràtica i publicats pels serveis editorials de l’Ajuntament de Barcelona. El còmic s’inspira el la crisi econòmica que va patir la ciutat de Barcelona després de la celebració de l’Exposició Universal del 1929 i que va portar al límit econòmic les classes més populars i va despertar la indignació de les comunitats de veïns, que es van unir per reivindicar els seus drets d’habitatge i van deixar de pagar el lloguer.

Paraules clau

1931/ lloguers/ vaga/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina