Comencen les obres de l’Hort de la Font Trobada, la nova Aula Ambiental i de millora dels camins escolars a Montjuïc : Servei de Premsa

Comencen les obres de l’Hort de la Font Trobada, la nova Aula Ambiental i de millora dels camins escolars a Montjuïc

25/03/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’inici d’obres es va celebrar amb un berenar i un acte simbòlic amb el veïnat i les entitats promotores

La millora dels camins que pugen a Montjuïc des del Poble-sec i l’ampliació de l’hort de la Font Trobada amb la construcció d’una aula ambiental han sorgit d’iniciatives del veïnat presentades al Pla de Barris i als Pressupostos Participatius, respectivament

Comencen les obres per l’Ampliació de l’Hort de la Font Trobada i la nova Aula Ambiental així com els treballs de millora dels camins escolars, tots dos són  projectes que es realitzen a la mateixa vessant de la muntanya de Montjuïc.

 

 

Pel que fa l’hort, es tracta de l’ampliació de 1.200 m2 d’espai destinat a horts comunitaris per sobre de l’actual zona d’horts i la creació d’una aula ambiental a l’esplanada dels jardins de Joan Prats, al costat del Bar Marcelino, que esdevindrà un espai comunitari d’educació ambiental. Les obres tenen un pressupost de 925.000€ i es preveu que estiguin enllestides després de l’estiu.

Ahir, per celebrar l’arrencada dels projectes es va fer a l’esplanada dels jardins un berenar popular i un acte simbòlic de col·locació d’una capsa del temps a l’indret on hi haurà l’Aula. L’acte va comptar amb Marc Serra, regidor del districte, les entitats promotores de les iniciatives i el veïnat i escoles de l’entorn com ara membres de Som la Clau,CooperaSec, el Pla Comunitari, les AFAs de les escoles El Bosc i Tres Pins, l’Associació Hort Font Trobada, i el Consell Emergència Climàtica .

El projecte que forma part del programa d’accions previstes al Pla de Barris del Poble-sec s’ha desenvolupat comptant amb la participació de l’Associació de l’Hort de la Font Trobada. Amb les obres d’arranjament se sumen més de 1000 m2 per sobre de l’actual hort i que permetran guanyar-ne entre 60 i 70 de noves amb parcel·les d’una mida de 3×1,5 m. Tant els horts com la nova aula ambiental tindran una dinamització d’arrel comunitària per entitats eco-ambientals del barri. De fet, l’Aula Ambiental del Poble-sec fa temps que funciona en format itinerant i enguany s’ha integrat també a la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).

 


Aula ambiental i projecte d’ampliació dels Horts urbans
 

Comencen els treballs de millora dels Camins Escolars

L’obra de millora dels Camins Escolars de Montjuïc s’iniciarà també a finals de març i es farà en dues fases. La primera adequarà el tram que puja des de 3.237 m2 de la Pujada a l’escola del Bosc i en la segona 2.957 m2 la pujada a l’escola dels Tres Pins. Es preveu una durada de els obres d’uns set mesos, els nous camins estaran a punt l’octubre del 23 amb una inversió de 944.526 euros.

Mares i pares d’alumnes de les escoles Tres Pins i Bosc de Montjuïc van presentar la proposta als Pressupostos Participatius d’arreglar aquests camins per facilitar la comunicació del nucli urbà del Poble-sec amb aquests centres i els diversos equipaments que hi ha a la muntanya. Van demanar millorar-ne la il·luminació i habilitar-hi zones d’estada com la font de la Palmera. També renovar la zona d’esbarjo dels jardins de Joan Prats que fan servir com a espai lúdic a la sortida de l’escola. L’accés a l’Escola Bosc de Montjuïc des de l’avinguda de Miramar ja s’ha millorat amb la intervenció programada dins del programa Protegim les Escoles.

 


Proposta del camí de la Satàlia pujada a l’escola del Bosc i el projecte dels Jardins Joan Prats
 


Projecte per la pujada a l’Escola dels 3 Pins

Paraules clau

Ampliació de l’Hort de la Font Trobada/ Aula ambiental/ Camins Escolars/ Montjuïc/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina