Barcelona analitza el seu impuls econòmic en una nova edició de les jornades REACT : Servei de Premsa

Barcelona analitza el seu impuls econòmic en una nova edició de les jornades REACT

26/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Disseny Hub Barcelona torna a acollir les jornades, que tindran lloc el pròxim 28, 29 i 30 de març

Experts, ponents i líders locals, nacionals i internacionals debatran sobre com ha de ser el model econòmic de la ciutat els propers anys

L’Ajuntament de Barcelona celebra la tercera edició de les jornades REACT de reactivació econòmica, que tindrà lloc el 28, 29 i 30 de març al Disseny Hub Barcelona, on experts i líders locals, nacionals i internacionals debatran sobre el futur econòmic de la ciutat amb la vista posada en l’horitzó 2030.

En aquesta tercera edició es vol aprofundir en la reflexió sobre la projecció econòmica i internacional de Barcelona. I en aquest sentit, destaca la jornada del 28 de març, en què es presentarà l’Observatori de Barcelona: 20 anys d’anàlisi i impuls del posicionament internacional de la ciutat, amb la presència de la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet; i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca.

L’endemà, 29 de març, es durà a terme la jornada dels grans esdeveniments i la projecció internacional de Barcelona amb una taula rodona configurada per representants de Manifesta, Hedwig Fijen (directora); Copa Amèrica, Aurora Catà (vicepresidenta); MWC, John Hoffman (CEO); i la fira ISE, Michael Blackman (director general). Durant el decurs d’aquesta jornada, també s’analitzarà el paper de Barcelona com a capital tecnològica a través del xip europeu.

Finalment, el REACT tancarà les portes el 30 de març, presentant el Mapa de Talent de Barcelona. La representació institucional recaurà en Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia per Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona.

El debat sobre el model econòmic de la ciutat i la transformació necessària per fer que Barcelona sigui, encara més, una ciutat per viure-hi, treballar i visitar va arrencar amb la constitució del REACT l’abril de 2021. Sota aquesta premissa, les jornades d’enguany, amb 13 ponències de diferents àmbits temàtics estratègics, analitzaran com diversificar l’economia i apostar per la innovació com a elements clau per aconseguir una Barcelona més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada als reptes de la transició ecològica i digital en un context canviant.

Tot, sota el paraigua del Barcelona Green Deal, l’agenda urbana i econòmica que guia l’actuació municipal per fer una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa. Una agenda que ja avança en la seva concreció i que plasma sobre el mapa de Barcelona les zones estratègiques d’activitat econòmica.

 

Barcelona, líder del debat economia-ciutat

La consolidació de les jornades REACT posa en relleu la capacitat de lideratge de Barcelona, també pel que fa a la reflexió sobre el futur econòmic de les grans urbs. És en aquesta línia que la ciutat comparteix els seus projectes de transformació amb experts internacionals i els principals operadors globals.

L’edició de 2022 va ser tot un èxit de participació i seguiment al llarg dels seus tres dies de durada amb 79 ponents i 1.500 inscrits.

Per tenir informació actualitzada sobre l’esdeveniment, ponents, vehicular les inscripcions i facilitar la participació s’ha activat el web barcelona.cat/react

Els que voleu cobrir les jornades us heu de registrar en aquest enllaç.





Paraules clau

economia/ reAct/ reactivació econòmica/