Es posa en marxa a la Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero el servei d’acompanyament de necessitats digitals “Connectem Barcelona” : Servei de Premsa

Es posa en marxa a la Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero el servei d’acompanyament de necessitats digitals “Connectem Barcelona”

30/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest nou recurs per combatre la bretxa digital es posa en funcionament al barri de la Trinitat Vella, després de fer-ho recentment al barri del Besòs i el Maresme i amb l’objectiu d’ampliar-ho a més equipaments i biblioteques de la ciutat

25 ordinadors portàtils estaran disponibles en aquest punt de Sant Andreu per a qualsevol persona que disposi del carnet de Biblioteques de Barcelona

Es tracta d’un projecte que és fruit de la col•laboració entre el Consorci de Biblioteques de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació BIT Habitat, la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation

Es posa en funcionament “Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” al barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Es tracta d’un servei de préstec de 25 ordinadors portàtils a la biblioteca Trinitat Vella-José Barbero que se suma al que s’ha posat en marxa recentment al barri del Besòs i el Maresme, a Sant Martí. Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre el Consorci de Biblioteques de Barcelona, la fundació BIT Habitat i la fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation.

 

 

El servei de préstec estarà disponible per les persones usuàries de la Biblioteca Trinitat Vella-Jose Barbero, ubicada al Carrer de Galícia, 16. Hi podrà accedir qualsevol persona que disposi del carnet de Biblioteques de Barcelona. Els ordinadors es podran agafar durant un període d’un mes, prorrogable fins a tres cops. Les persones que necessitin suport digital podran fer ús del servei d’assessorament TIC que ofereix la biblioteca dilluns i dimecres de 17 a 20h.

“Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” té com a objectiu garantir l’accés a dispositius digitals amb connexió a la xarxa d’alta qualitat i suport digital per a persones en risc d’exclusió digital. Vol ser una eina per combatre la bretxa digital existent i per donar resposta a la situació d’emergència desencadenada per la ràpida digitalització d’activitats bàsiques com l’educació, la recerca d’oportunitats laborals o els tràmits administratius causada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest projecte dona continuïtat al projecte pilot Connectem Barcelona, desplegat durant més d’un any al barri de la Trinitat Nova, a Nou Barris, i que ha donat ordinadors portàtils, connectivitat i capacitació a 350 persones. Aquest pilot ha demostrat la importància d’abordar la reducció de la bretxa digital des de les tres dimensions que la constitueixen (connectivitat, dispositius i capacitació). “Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals” transiciona del model de donació dels portàtils a un model de préstec per maximitzar el nombre d’usuaris que poden accedir a dispositius i connexió de qualitat.

Els portàtils que es posaran en préstec han estat cedits per Mobile World Capital Barcelona.

L’Ajuntament està preparant una licitació per fer arribar el servei a més territoris i equipaments, involucrant a més actors, com el Pla de Barris, per poder fer una política d’inclusió digital més global. Juntament amb aquest servei a la Biblioteca Trinitat Vella-Jose Barbero, el 20 de febrer es va posar en marxa al barri del Besós i el Maresme un altre punt de préstec “Connectem Barcelona, Servei d’acompanyament de necessitats digitals”. Aquestes són dues proves de concepte que serviran per dimensionar el servei de préstec de portàtils i connectivitat per escalar-lo de manera sostenible a més equipaments i biblioteques de la ciutat.

 

Descarregar imatges (ZIP)





Paraules clau

Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero/ Connectem Barcelona/ ordinadors/ préstec/ Sant Andreu/ trinitat vella/