Els planejaments urbanístics per transformar la Model i l’espai firal de Montjuïc, endavant : Servei de Premsa

Els planejaments urbanístics per transformar la Model i l’espai firal de Montjuïc, endavant

31/03/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal dona l’últim vistiplau a les noves ordenacions dels dos espais per omplir-los de vida i usos veïnals, ubicar-hi habitatge assequible, equipaments i verd i fer-hi barri

Llum verda a les transformacions de la Model i l’espai firal de Montjuïc. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment aquest divendres els nous planejaments urbanístics per a aquests dos àmbits de la ciutat, que en els propers anys viuran canvis rellevants per tal d’omplir-los de vida i usos veïnals, ubicar-hi habitatge assequible, equipaments i verd i fer-hi barri. En definitiva, per fer arribar el model Superilla Barcelona a tots dos espais.

El planejament dels dos espais s’ha tramitat en una única Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), ja que es traslladen 18.000 m2 de la Model a la Fira de Montjuïc per fomentar la mixtura d’usos i dotar dels serveis necessaris en aquest àmbit. El document ha tirat endavant per unanimitat i ara s’eleva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan de la Generalitat de Catalunya, perquè s’aprovi definitivament.

El detall de les dues noves ordenacions urbanístiques es poden consultar a les dues notes de premsa següents referents a l’inici de la tramitació de cada planejament, que mantenen les mateixes característiques per a l’aprovació provisional:

 





Paraules clau

Eixample/ Espai Firal Montjuïc/ La Model/ urbanisme/