L’Ajuntament ofereix més de 335.000 places per a les vacances d’estiu d’infants i adolescents : Servei de Premsa

L’Ajuntament ofereix més de 335.000 places per a les vacances d’estiu d’infants i adolescents

15/04/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La campanya T’estiu molt ofereix més d’un miler d’activitatsperquè els infants i adolescents de Barcelona d’1 a 17 anys gaudeixin del període de vacances d’estiu

L’Ajuntament destinarà més de 4 milions d’euros de pressupost per cobrir les beques de les famílies en situació de vulnerabilitat social

La campanya vol afavorir la formació en el lleure de tots els infants i adolescents, i la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies

El període d’inscripcions a les activitats s’inicia avui, dissabte 15, i la sol·licitud de beques el dilluns 17 d’abril

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un any més la campanya municipal de vacances d’estiu per a què els infants i adolescents de Barcelona, d’1 a 17 anys, puguin gaudir de més d’un miler d’activitats durant el període de vacances d’estiu. Enguany, s’ofereixen 335.344 places per triar entre activitats de lleure, esportives, educatives, temàtiques i culturals. La data d’inici de les activitats serà el 26 de juny i algunes de les activitats s’allargaran fins al 5 de setembre.

 

 

 

El programa de T’estiu molt garanteix una àmplia, versàtil i inclusiva oferta d’activitats que es pot consultar a la web https://www.barcelona.cat/vacances/ca. Inclou activitats de tipologia molt variada en l’àmbit del lleure educatiu, on es promociona l’activitat lúdica i sociocultural, l’activitat esportiva i la de l’aprenentatge, tot en un marc d’acció planificat i participatiu. L’oferta d’activitats inclou bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, campaments, colònies, rutes, casals d’estiu, casals esportius, Campus Olímpia, taller d’arts musicals o activitats en família, entre d’altres.

El període d’inscripcions a les activitats d’estiu resta operatiu a partir d’avui, dissabte 15,  fins al moment que s’exhaureixin les places. Les sol·licituds es poden tramitar a través de mitjans telemàtics i presencials. Per formalitzar la inscripció s’ha de consultar el procediment amb l’entitat organitzadora, a través de les dades de contacte que es faciliten en cadascuna de les activitats que apareixen en la web de la campanya.

 

Vacances garantides per a totes les famílies

La campanya de vacances d’estiu facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat, gràcies al suport econòmic i de recursos humans que l’Ajuntament destina a aquelles famílies i infants que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats.

Aquest estiu el govern municipal invertirà més de 4M d’euros per cobrir tota la demanda de beques. Es becaran, amb un màxim d’una activitat per infant  i amb el barem que correspongui, tots els infants del nucli de convivència que ho sol·licitin i estiguin empadronats al municipi de Barcelona.

Les beques seran per a un màxim de 14 dies en el cas dels bressols d’estiu i les activitats que es duen a terme fora de Barcelona, com les colònies, rutes i campaments; i d’un màxim de 10 dies per a la resta d’activitats.

El període per sol·licitar els ajuts econòmics s’iniciarà a partir del dilluns 17 d’abril i s’allargarà fins al 15 de maig. Es podrà realitzar en format telemàtic a través de l’Oficina Virtual de Tràmits, per això es recomana disposar d’un certificat digital tipus idCAT Mòbil o superior. Per a aquelles persones que no en disposin, s’habilitarà un servei de suport per a l’obtenció  d’aquest certificat i la realització del tràmit digital.

 

Un estiu inclusiu

Totes les activitats que formen part de la campanya garanteixen la inclusió de tots els infants i adolescents, comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients per a la seva participació, amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat. Els infants o joves amb discapacitat poden participar en les activitats encara que tinguin fins a 2 anys més que l’edat màxima estipulada per a aquella activitat, sempre que es valori pertinent per part de la família i l’entitat organitzadora.

A banda de les activitats específiques adaptades per a infants i adolescents amb discapacitat, el programa cobrirà, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors i monitores de suport  per atendre les necessitats d’aquells menors que requereixin una atenció especial a causa de la seva discapacitat, per tal que puguin participar en qualsevol de les activitats programades. La prioritat és que l’infant pugui gaudir de l’activitat que sigui més adient a les seves necessitats i que ho faci conjuntament amb altres infants i joves, per tal d’afavorir la integració i la inclusió.

Les funcions dels monitors i monitores de suport es fonamentaran en un reforç al grup en el qual s’hagi inscrit l’infant, oferint recursos i estratègies per fomentar la inclusió dels infants a l’activitat.  Les entitats organitzadores de les activitats poden sol·licitar entre el 17 d’abril i el 15 de maig, a través de l’Oficina Virtual de Tràmits, el reforç de l’equip de monitors i monitores de suport per atendre aquells infants que hagin requerit el seu servei.





Paraules clau

t'estiu molt 2023/ T'estiu molt!/ vacances d'estiu/