Lliurament dels Premis Punt de Llibre 2023 : Servei de Premsa

Lliurament dels Premis Punt de Llibre 2023

19/04/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest guardó reconeix els 28 millors dibuixos sobre el comerç de proximitat realitzats per l’alumnat participant

14 d’aquests dissenys es converteixen en les imatges dels punts de llibre que les associacions comercials distribueixen per tota la ciutat amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El programa educatiu El Comerç i les Escoles té com a objectiu mostrar als i les escolars l’ampli teixit comercial arrelat a la ciutat, els seus oficis i despertar futures vocacions professionals

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquesta tarda els Premis Punt de Llibre 2023 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest guardó reconeix les millors il·lustracions fetes per alumnat de les escoles de Barcelona en el marc del programa educatiu “El Comerç i les Escoles”. A l’acte han participat la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín; el president de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig; i alumnat participant.

 

 

Aquesta proposta busca copsar la mirada dels infants i els i les joves, tot proposant-los que expliquin, a través del llenguatge plàstic, la seva visió del comerç de barri i de la ciutat. Per tant, vol ser un reconeixement al punt de vista de l’alumnat sobre la ciutat i un dels seus elements més essencials, el comerç de proximitat.

Aquest curs s’han rebut més de 4.300 propostes realitzades per l’alumnat de 33 escoles de Barcelona. Aquest premi proposa 7 categories de participació per a totes les edats i els 14 treballs millors valorats es convertiran en 200.000  punts de llibre impresos i distribuïts aquest Sant Jordi per tota la ciutat per associacions i eixos comercials, deixant l’empremta del binomi comerç i escola tot el territori.

 

Un programa per apropar el comerç als escolars

El programa El Comerç i les Escoles té com a objectiu afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric entre l’alumnat, mitjançant el comerç de barri, i alhora educar en el consum actiu, crític i responsable. Per fer-ho, s’organitzen diferents activitats, des de visites guiades a comerços del barri, per donar a conèixer oficis i tasques relacionades amb l’activitat comercial de proximitat, fins a tallers de consum responsable, passant per la proposta educativa per donar a conèixer els comerços emblemàtics de la ciutat.

Aquest curs, el programa ha arribat a 8.626 alumnes de 76 centres educatius, que han participat a les diferents activitats i han col·laborat 44 comerços, per oferir les visites guiades.

Les propostes van adreçades als i les alumnes de tots els cicles, des dels i les més petites d’educació infantil fins a adolescents i joves de cicles superiors, que veuen en aquesta activitat una possible sortida professional als seus estudis.

En total, aquesta proposta pedagògica ha arribat en els 16 anys de trajectòria a més de 50.000 alumnes, de 160 centres educatius, i una seixantena de comerços barcelonins de proximitat.

El catàleg de comerços inclou des de xarcuteries, carnisseries i cansaladeries, forns, pastisseries, que comercialitzen aliments de temporada biològics, ecològics, de proximitat i sense intermediaris, fins a d’altres que dediquen la seva activitat a l’equipament de la persona com òptiques, centres auditius, joieries, etc, lleure i cultura, com llibreries, o botigues de música, i d’altres de parament de la llar, ferreteries, cereries, botigues de plantes, o de serveis com perruqueries, decoració i arts gràfiques. S’inclouen també entre els establiments a conèixer cooperatives, projectes socials i antics oficis.

‘El comerç i les escoles’ és una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

www.barcelona.cat/comerc

www.barcelona.cat/comerciescoles





Paraules clau

comerç/ escoles/ Premis Punt de Llibre 2023/