Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Mària Sánchez Ledesma : Servei de Premsa

Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Mària Sánchez Ledesma

24/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat avui la medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Mària Sánchez Ledesma, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La glossa de la guardonada ha anat a càrrec del periodista i director de RTVE a Catalunya, Oriol Nolis, l’activista social i cofundadora de la PAH, Lucía Delgado i la periodista de Betevé, Eva Arderius que també ha conduït l’acte. La família ha recollit la Medalla d’Or i el seu company, el periodista Manel Lucas, ha dit unes paraules.

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat en sessió plenària del 31 de març atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a la periodista Mària Sánchez Ledesma, “per la seva llarga trajectòria com a periodista de l’àmbit local de Barcelona, convertint-se en un referent per a les noves generacions de periodistes d’informació local i municipal”.

Mària Sánchez Ledesma era periodista als Serveis Informatius de RTVE Catalunya. Ha estat un referent periodístic i personal per als companys de professió i per a la resta de professionals que van treballar amb ella durant els seus 35 anys de carrera a RTVE Catalunya.

Veterana en la informació sobre la ciutat, era crítica amb el poder i sabia posar-se en la pell del ciutadà al que representava. Era respectada i admirada pels representants de l’Ajuntament, on va cobrir a cinc alcaldes. Va realitzar el seu treball comunicatiu a partir d’una responsabilitat social absoluta i sense perdre, en cap cas, la solidaritat i l’empatia tant amb els companys de professió com amb aquells ciutadans als quals prestava veu per explicar les seves històries.

 

Vídeo projectat durant l’acte





Paraules clau

a Mària Sánchez Ledesma/ Medalla d’Or al Mèrit Cívic/ títol pòstum/