L’Escola Vila Olímpica arriba a un quart de segle en el barri del Poblenou : Servei de Premsa

L’Escola Vila Olímpica arriba a un quart de segle en el barri del Poblenou

26/05/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’escola treballa a través del Projecte Integrat de Llengües d’Escola Inclusiva i considera l’ús de la llengua com a eix transversal i present a totes les àrees, tan per a l’aprenentatge com a l’acolliment de l’alumnat

El centre té dues línies des d’I3 fins a 6è de primària amb un total 435 alumnes

L’Escola Municipal Arc Iris també està de celebració pel seu 80è aniversari

L’Escola Vila Olímpica (C/Carmen Amaya, 2) arriba als 25 anys i ho fa amb una sèrie d’actes aquest divendres 26 de maig des de les deu del matí fins al fi de festa ja a la nit. Pel matí, a dos quarts d’onze, l’alumnat podrà visitar la l’exposició “25 anys d’escola” i una mostra de la fira del Projecte Integrat de Llengües d’Escola Inclusiva, i a partir de les tres de la tarda s’obrirà a les famílies. A les vuit del vespre començaran una sèrie d’actes commemoratius com una taula rodona, un concert i un petit còctel.

 

Projecte Integrat de Llengües d’Escola Inclusiva

El centre va néixer el curs 1996-1997 a l’entorn del Projecte Integrat de Llengües d’Escola Inclusiva, que dona identitat al centre. Considera l’ús de la llengua com a eix transversal i la presència del català, el castellà i l’anglès com a llengües per aprendre i d’acolliment de tots els nens i les nenes en el marc de l’escola inclusiva i el respecte de la diversitat cultural com a font de riquesa. A través del llenguatge es construeix el coneixement, i la conversa es proposa com una activitat transversal, com una eina cabdal present en tots els aprenentatges, que ofereix la possibilitat d’aprendre entre tots com un acte social, entenent l’escola i l’aula com una comunitat d’aprenentatge, sempre amb una mirada inclusiva.

Té com a punt de partida el diàleg a l’aula per al foment de la comunicació i la construcció del coneixement de tothom. La conversa entre els infants i els docents, entesa com a plataforma des de la qual es construeix el coneixement compartit i que fomenta el desenvolupament de les capacitats de tots els alumnes, és l’element clau a la vida diària de l’escola.

En el curs 2022-2023 hi ha un total de 465 alumnes matriculats, des d’I3 a 6è de primària, en dues línies. El centre participa en diversos programes, entre ells Cantània, Dansa Ara i Escoles + Sostenibles.

L’Escola Municipal Arc Iris celebra 80 anys

Avui també està de celebració l’Escola Municipal Arc Iris, en aquest cas pels seus 80 anys d’escola. Durant la tarda, a partir de quarts de quatre, l’alumnat i les famílies del centre festejaran aquesta efemèride amb un programa que inclou tallers, jocs i música. La festa s’allargarà fins al vespre en què tota la comunitat compartirà sopar i animació.





Paraules clau

Escola Vila Olímpica/ poblenou/