Barcelona acull el Global Public Transport Summit, el congrés de transport públic més important del món : Servei de Premsa

Barcelona acull el Global Public Transport Summit, el congrés de transport públic més important del món

30/05/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’esdeveniment, organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i amb TMB, FGC i Renfe com a coorganitzadors, tindrà lloc del 4 al 7 de de juny al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

El Global Public Transport Summit combinarà sessions temàtiques i ponències en el marc del congrés amb una exposició amb 335 estands, on també hi haurà expositors de l’ATM i de l’empresa pública BSM

Del 4 al 7 de juny, Barcelona acollirà el Global Public Transport Summit, el congrés de transport públic més important del món. L’esdeveniment està organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i compta amb la col·laboració diferents operadors de transport locals com TMB, FGC i Renfe. L’edició d’enguany tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i estarà dedicat a la mobilitat sostenible. Es calcula que comptarà amb 2.500 participants i rebrà la visita de 15.000 visitants de països de tot el món que participaran en la trobada per conèixer les darreres tendències en matèria de transport urbà sostenible.

Durant quatre dies l’esdeveniment combinarà sessions temàtiques i ponències en el marc del congrés, juntament amb una exposició que inclourà 335 estands on es podran conèixer les últimes innovacions, solucions i productes relacionats amb el transport públic i la mobilitat sostenible. El Global Public Transport Summit es focalitzarà en com el transport públic pot contribuir a una millor vida urbana i a una experiència de viatge renovada pel benefici de tots. Durant el congrés s’abordaran temes com:

El congrés serà una oportunitat per conèixer les tendències que marquen l’evolució del transport públic, aprendre de la comunitat internacional i establir noves aliances en aquest sector.

En aquest marc, els tres principals operadors de transport públic locals TMB, FGC i Renfe tindran un estand conjunt que estarà presidit pel lema ‘We move Barcelona. We move Catalonia’, fent al•lusió a que les empreses de transport públic són elements imprescindibles per assolir models de mobilitat sostenible. S’hi duran a terme ponències i taules rodones sobre sostenibilitat, innovació, eficiència energètica, accessibilitat i patrimoni ferroviari.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona també hi tindrà un paper rellevant, com a expositor -sota el lema ‘Barcelona’s transportation made easy’– i com a patrocinador de la recepció de benvinguda. En el seu estand hi seran alguns coexpositors amb qui l’ATM comparteix projectes importants, hi tindran lloc ponències i trobades amb altres consorcis, administracions i delegacions internacionals.

L’empresa pública BSM, hi tindrà presència com a expositor a través d’un estand, on sota el lema “Creating your future mobility” explicarà com contribueix a promoure la nova mobilitat a Barcelona a través de serveis com Bicing, Endolla, la Xarxa d’Aparcaments BSM i aplicacions tecnològiques com SMOU i SPRO.

L’esdeveniment inclourà diverses activitats pels assistents. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona oferirà la possibilitat de realitzar una visita tècnica al Centre de Serveis Municipals, l’espai des d’on es supervisa la mobilitat de la ciutat i es gestionen les incidències urgents a l’espai públic que impliquin l’activació de serveis i el suport i comunicació d’emergències de ciutat.

El Global Public Transport Summit és consolida així com la cita internacional de referència per reivindicar la necessitat d’un transport públic de qualitat, accessible i sostenible i per conèixer experiències de promoció i gestió del transport públic de les grans metròpolis mundials així com les principals novetats tecnològiques i la recuperació del sector després de la crisi de la Covid-19. La UITP, per la seva banda, aplega a 1.900 agents clau de l’àmbit de la mobilitat, incloent-hi autoritats de transport públic, operadors, centres de recerca i proveïdors de serveis, entre d’altres.

Més informació sobre el congrés i el programa a: https://uitpsummit.org/

Els periodistes interessats a inscriure’s al congrés s’han de registrar en el següent enllaç: https://uitpsummit.org/press/

 

 





Paraules clau

Global Public Transport Summit/ mobilitat/ transport públic/ UITP/