La Fundació Barcelona Zoo ha celebrat la 2a Nit de la Biodiversitat : Servei de Premsa

La Fundació Barcelona Zoo ha celebrat la 2a Nit de la Biodiversitat

30/05/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’acte ha sigut un reconeixement a la trajectòria d’entitats i professionals en l’àmbit de la divulgació, la recerca i la conservació de la biodiversitat

Els guardonats han estat el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), el doctor en Biologia Xavier Ferrer Parareda, el doctor en Veterinària Antoni Ramis i la periodista i divulgadora Cori Calero López

També s’ha lliurat, a títol pòstum, el premi especial a la trajectòria en divulgació a la periodista Mària Sánchez Ledesma

 

La Fundació Barcelona Zoo ha celebrat aquest vespre la segona edició de la Nit de la Biodiversitat, a l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte, que ha comptat amb la presència d’un centenar d’experts de diferents disciplines relacionades amb la biodiversitat, ha estat un reconeixement a la contribució realitzada per institucions i professionals en l’àmbit de la divulgació, la recerca i la conservació de la biodiversitat, especialment en l’àmbit català.

La gala, que ha estat conduïda pel geògraf i meteoròleg Francesc Mauri, ha comptat amb el testimoni d’Enric Sala, biòleg marí i explorador resident de National Geographic. A més, Antoni Alarcón, director del Zoo de Barcelona, ha fet balanç dels principals projectes de recerca i conservació in situ que la Fundació Barcelona Zoo ha desenvolupat i impulsat entre els anys 2020 i 2022.

 

 

Trajectòries de reconegut prestigi en l’àmbit de la recerca, la conservació i la divulgació de la biodiversitat

Enguany, el premi a la trajectòria institucional ha recaigut en el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), per la seva contribució a donar un paper rellevant a la ciència en l’àmbit de la gestió forestal sostenible, la biodiversitat i la bioeconomia circular.

El reconeixement a la trajectòria professional en recerca i conservació de la biodiversitat s’ha lliurat a Xavier Ferrer Parareda, Doctor en Biologia i professor al Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la UB i a Antoni Ramis Salvà, Doctor en Veterinària i Catedràtic de Sanitat Animal.

D’altra banda, Cori Calero López, periodista de TV3 i divulgadora científica ha estat reconeguda amb el premi a la trajectòria en divulgació de la biodiversitat.

Enguany, a més, la Fundació Barcelona Zoo ha entregat un premi especial a la trajectòria en divulgació del medi ambient i la biodiversitat. Ha estat, a títol pòstum, per a Mària Sánchez Ledesma, periodista i impulsora del reconegut programa de medi ambient de RTVE “El escarabajo verde”. El premi ha estat recollit pel seu company, el també periodista Manel Lucas, que ha estat acompanyat dels seus dos fills.

La Nit de la Biodiversitat vol ser un espai de distinció a la contribució activa que realitzen entitats i professionals per la defensa de la biodiversitat, la recerca científica i la divulgació envers la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals. L’acte vol conscienciar, especialment, sobre la necessitat de conservar la diversitat natural i l’amenaça existent cap a algunes espècies.

És el segon cop que té lloc La Nit de la Biodiversitat, que va celebrar-se per primera vegada l’any 2019.

 

Un compromís ferm amb la recerca, la conservació i l’educació a favor de la biodiversitat

La Fundació Barcelona Zoo fa més d’una dècada que va engegar el Programa de Recerca i Conservació (PRIC) que dóna suport a la investigació i a la preservació de les espècies que estan en major risc. El PRIC atorga anualment beques a projectes que treballen per la millora constant del benestar animal, que contribueixen a la conservació i a la recerca en l’àmbit de la biodiversitat, que produeixen ciència de qualitat i divulguen la pràctica científica. Aquest any, la Fundació ha atorgat vuit beques a projectes que centren el seu estudi en la fauna salvatge i la biodiversitat.

El Nou Model de Zoo aposta fermament per la conservació, la recerca científica i la divulgació envers la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals. En aquest sentit, actes com la Nit de la Biodiversitat il·lustren la necessitat de posar en relleu els programes de recerca i conservació propis o en col·laboració amb tercers, que es duen a terme per contribuir a la protecció de la fauna més amenaçada.

Paraules clau

biodiversitat/ zoo/