Benestar Animal promou aquest estiu el lleure dels gossos pigall i també dels que es troben al CAACB : Servei de Premsa

Benestar Animal promou aquest estiu el lleure dels gossos pigall i també dels que es troben al CAACB

31/05/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Benestar Animal i de la Direcció del Servei de Platges, ha arribat a un acord amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya per posar a disposició de l’entitat la platja de gossos de Llevant i reservar-la unes hores per a ells. Es tracta de gossos, que més enllà de la imprescindible tasca de suport que fan dels seus tenidors, també necessiten el seu esbarjo i gaudir fent de gos. Per això s’ha acordat que aquets estiu se’ls reservarà l’ús de la platja 3 dies en uns horaris establerts: el dissabte 17 de juny, el diumenge 9 de juliol i el dissabte 5 d’agost en horari de 8’30 a 10’30h.

Així mateix, i en paral·lel, des de l’àrea també s’ha impulsat una activitat de lleure amb gossos i voluntariat del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) per passar el dia a les piscines per a gossos del recinte de Can Jané, situat a La Roca del Vallès. Hi aniran el proper 14 de juny amb 10 gossets al matí, 10 més a la tarda i hi haurà voluntariat tot el dia. Es tracta d’una experiència que fa anys que es fa i que se suma a les sortides a la platja de gossos de Llevant que també fan cada dimecres durant tot l’estiu.

 

 

La platja de gossos de Llevant, un espai per a les persones usuàries amb gos

La platja de gossos de Llevant disposa aquest any de 1.500m2, un 20% més que l’any passat. L’espai dirigit a les persones amb gos estarà situat a l’extrem nord de la platja de Llevant i està en funcionament durant tota la temporada alta, que va començar el passat dissabte 27 de maig. Aquesta àrea es va posar en marxa l’any 2016 i està situada a un dels extrems de la platja i delimitada de la resta de la platja mitjançant una tanca.

La principal novetat d’aquest any és les persones amb gos disposaran d’un 20% més d’espai, passant dels 1.250 m2 a 1.500 m2 , amb capacitat per a 120 gossos. Aquesta adequació de l’espai suposarà un augment del confort dels usuaris i usuàries.

Aquest espai disposa d’informació sobre el grau d’ocupació que es podrà consultar a la web de banys i platges de l’Ajuntament de Barcelona. Seguint el mateix sistema que l’utilitzat per conèixer el grau d’ocupació de les platges de la ciutat, la platja de gossos també té un semàfor per indicar si el grau d’ocupació de la platja és baix, normal, alt o molt alt. Amb aquesta mesura, la persona usuària podrà saber previ accés a la platja de gossos la disponibilitat de l’espai.

A l’entrada de la zona es manté el Servei d’informació ambiental que funcionarà de 10.30 a 19.30 hores. A més d’explicar com funciona l’espai, en aquest punt es realitza el control de xip als animals com a requisit per poder-hi accedir. Tot el mobiliari de la zona de gossos està adaptat a les necessitats dels animals.

En aquesta zona, es realitza un servei de neteja manual matí i tarda a la zona de platja, a les passeres de fusta, a l’espigó i a la zona d’accés i aparcament. Durant la nit es realitza una neteja mecànica amb tractor a una profunditat de 8 cm per contribuir a un major airejat de la sorra. La temporada 2022 van visitar la zona un total de 13.728 gossos, dels quals aproximadament el 70% provenien de la ciutat de Barcelona.





Paraules clau

CAACB/ Departament de Benestar Animal i de la Direcció del Servei de Platges/ gossos/ Gossos Pigall/ platges/