L’Institut Bernat Metge celebra mig segle d’història : Servei de Premsa

L’Institut Bernat Metge celebra mig segle d’història

01/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Institut Bernat Metge (C/Menorca, 55) arriba als 50 anys i ho celebra amb una trobada aquest dijous 1 de juny a partir de les set de la tarda amb tota la comunitat educativa, inclosos exalumnes i exdocents del centre. Hi participarà també una coral d’alumnes de 1r d’ESO, i s’acompanyarà l’acte de música instrumental, batucada, un espai de poesia parlant del futur de l’institut i una exposició fotogràfica.

També durant tot el curs s’han organitzat una sèrie d’actes amb motiu de la celebració del mig segle. En el mes de febrer l’alumnat va organitzar una setmana de projectes relacionats amb el 50 aniversari, treballant la figura de Bernat Metge, una revista, un programa de ràdio, un mural per a l’entrada del centre, entre d’altres coses.

 

50 anys en el barri de la Verneda

El centre va obrir les portes l’any 1977, tot i que funcionava des del 1972 en una altra ubicació. Actualment disposa de dues línies de 1r a 4t d’ESO i també a 1r i 2n de batxillerat, en un total d’uns 300 alumnes.

Sempre ha entès l’educació com una tasca col·lectiva i d’equip adreçada al desenvolupament integral de l’alumnat, respectant les característiques i maneres d’entendre i veure el món de les joves. S’han creat vincles amb l’alumnat, el professorat, les famílies i el barri, fent xarxa amb la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez, el Centre Esportiu ASME i la Sala La Pau, i amb altres escoles del districte de Sant Martí.

L’Institut Bernat Metge participa de diferents programes de foment de la lectura (Pla Lector, Biblioteques i Lectures explosives), de la creativitat (Temps d’Art), de l’activitat física (Programa Fem Esport), d’orientació curricular (Prometeus i Zing, Erasmus + i Enginy), del foment de valors, l’autonomia i la mirada crítica (Comissió Sostenible d’Energia Verda i la Comissió de Coeducació i Perspectiva de Gènere), i del foment les relacions, la convivència i els vincles (Programa En Cercle i dinamització de patis i menjadors).





Paraules clau

50 anys/ Institut Bernat Metge/ La Verneda/