Aquest diumenge Barcelona celebra la Festa de la Bici : Servei de Premsa

Aquest diumenge Barcelona celebra la Festa de la Bici

09/06/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest diumenge, 11 de juny, Barcelona celebra una nova edició de la Festa de la Bici la Bicicletada. L’esdeveniment es fa amb l’objectiu de posar en valor aquest mode de transport, i potenciar el seu ús a la ciutat per tal de fomentar una mobilitat segura, sostenible i saludable.

 

Fira d’entitats al passeig de Lluís Companys

La festa manté el seu format habitual, un any més, al passeig de Lluís Companys. Entre les 10.00 i les 14.30 hores, en aquest àmbit hi haurà una fira d’entitats que mostraran les seves propostes i productes i s’oferirà un tast de diferents bicicletes, com les cargobikes o les bicicletes elèctriques del Bicing. La fira es complementarà amb activitats per a tots els públics que inclouran circuits, tallers o jocs per potenciar i fomentar l’ús de la bicicleta. Les propostes inclouen un scalextric ciclista, cavallets impulsats amb bicicleta, jocs d’andròmines amb bicicletes reciclades, màgia sobre bicis, taller d’alforges i cistells de cartró, taller de reparació de bicicletes o Bike Polo.

També es farà un sorteig de productes relacionats amb el món de la bicicleta, entre aquelles persones que participin de les activitats. A la festa es repartiran plànols actualitzats de la infraestructura ciclista de Barcelona i es posaran en valor projectes de bici compartida com el Bicing.

 

Un any més, la Bicicletada

Aquest diumenge, 11 de juny, també hi haurà temps per celebrar la tradicional Bicicletada. A partir de les 10.00 hores tots aquells que ho vulguin podran participar en aquesta passejada amb bicicleta pels carrer de la ciutat, amb la qual els amants i aficionats de la bici podran pedalar pels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí.La bicicletada sortirà a les 10.00 hores des del carrer d’Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília i tindrà un recorregut de 12 quilòmetres. L’itinerari previst és el següent:

 

 

Amb sortida al carrer Aragó seguirà pel carrer de Tarragona, plaça d’Espanya, avinguda del Paral•lel en sentit contrari, carrer de Floridablanca, ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, carrer de Pelai, plaça de Catalunya, carrer de Fontanella, plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, carrer del Comerç, passeig de Picasso, passeig de Pujades, carrer de la Marina, carrer de Lull, carrer de Badajoz, carrer dels Almogàvers, carrer de Roger de Flor, avinguda de Vilanova i de nou pel passeig de Lluís Companys.

D’acord amb els criteris establerts al Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, Barcelona treballa per incrementar la xarxa de carrils bici de la ciutat i convertir-se en una ciutat pedalable. El Pla es fixa com a objectiu que els desplaçaments en bicicleta passin del 2,28% al 5% del total per 2024 i que més del 81% del total de desplaçaments es facin en modes de desplaçament sostenibles. Per aquests motiu es treballa per incrementar i millorar la infraestructura ciclista  a la ciutat. A dia d’avui ja es realitzen més de 220.000 desplaçaments diaris en bici o vehicles de mobilitat personal, un 23% més que abans de la pandèmia.





Paraules clau

Festa de la Bici la Bicicletada/