Obren de nou els Jardins de la Torre de les Aigües després de les obres de millora del passatge d’accés : Servei de Premsa

Obren de nou els Jardins de la Torre de les Aigües després de les obres de millora del passatge d’accés

09/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En els últims mesos s’han fet obres de rehabilitació al passatge d’accés situat al carrer Roger de Llúria, 56 per millorar-ne la il·luminació, renovar els revestiments actuals i introduir un espai per a exposicions temporals

Es tracta del primer interior illa que es va recuperar com a jardí públic el 1987, situat a la Dreta de l’Eixample

La setmana vinent, a més, està previst instal·lar-hi uns plafons informatius explicant la història d’aquest jardí creat amb l’objectiu de recuperar l’esperit original del pla Cerdà

Aquesta tarda reobre al públic l’interior d’illa dels Jardins de la  Torre de les Aigües, a  la Dreta de l’Eixample, tancats des del passat mes de febrer per les obres de rehabilitació del passatge d’accés, situat al carrer Roger de Llúria, 56. Els treballs han tingut un cost de 125.000€ i han permès posar al dia el primer interior illa que es va recuperar com a jardí públic el 1987, situat a la Dreta de l’Eixample.

 

 

La rehabilitació del passatge d’accés, de 38,50 metres de longitud, ha permès renovar els revestiments actuals, introduir un espai d’exposicions i renovar l’enllumenat. Aquesta actuació ha permès posar al dia un espai desgastat pel pas del temps i l’incivisme, i aconseguir que sigui un espai més agradable i a la vegada que doni una major sensació de seguretat al passar-hi.

La substitució dels revestiments envellits i del sistema d’il•luminació s’ha fet mantenint les preexistències com la paret de pedra de maçoneria, la característica porta d’accés o el paviment de peça ceràmica.

A més, i amb l’objectiu de dinamitzar l’espai s’han previst tres espais per poder instal·lar diferents exposicions temporals, de manera que el teixit veïnal i la ciutadania pugui organitzar mostres i fer-se més seu aquest espai. La setmana vinent, a més, està previst instal·lar-hi uns plafons informatius explicant la història d’aquest jardí, un espai obert creat amb l’objectiu de recuperar l’esperit original del pla Cerdà.

Aquest interior d’illa enjardinat, situat entre el carrer de la Diputació i el carrer del Consell de Cent, és conegut per l’alta torre de maó que el 1867 va començar a construir l’arquitecte Josep Oriol Mestres per tal d’abastir d’aigua potable les primeres finques d’aquesta zona de l’Eixample. És una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local. El conjunt es va habilitar com a jardí públic el 1987 i va ser el primer interior illa en ser recuperat per a ús ciutadà.

 

Dossier de premsa en format PDF





Paraules clau

Jardins de la Torre de les Aigües/