L’alcalde Jaume Collboni lliura els diplomes a la promoció 2021-2023 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats : Servei de Premsa

L’alcalde Jaume Collboni lliura els diplomes a la promoció 2021-2023 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats

21/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde, Jaume Collboni, ha lliurat avui els diplomes a la promoció d’alumnes 2021-2023 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats (em2o), en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent i al qual hi ha assistit, a més d’altres autoritats de l’Ajuntament, els joves de l’em2o, els seus familiars, els professionals de l’em2o, representants de la UTE Salesians Sant Jordi- Fundació El Lindar (entitat gestora del servei), i representants de totes les entitats que col·laboren amb el projecte de l’escola.

Collboni ha celebrat que “el primer acte com a nou alcalde sigui per homenatjar els i les joves que han participat en aquesta iniciativa exitosa ja que respon a la tradició de ciutat educadora i a la idea de donar una segona oportunitat al jovent que no tira la tovallola i del qual Barcelona se sent orgullosa”.

“Us heu demostrat que qui lluita, no es resigna i s’esforça, pot tenir de nou un camí de futur. No us han regalat res, però heu cregut en vosaltres mateixos i això us ha permès retornar l’autoconfiança i buscar un camí d’èxit i de futur”, ha assegurat. Ara inicieu una nova etapa on us demanen tota l’ambició per volar amb llibertat i autonomia, aprofiteu bé la segona oportunitat, sigueu els millors en allò que feu perquè sereu un exemple per tots aquells que vindran buscant també una segona oportunitat”, ha conclòs

Aquest any s’han diplomat un total de 24 joves, que han completat el programa de l’escola i que per tant, han definit el seu propi projecte personal, han fet retorn al sistema educatiu en formacions post obligatòries de la formació professional, certificats de professionalitat i algunes formacions a mida. Les formacions han estat realitzades en centres públics, concertat i privats de Barcelona majoritàriament.

El curs que ve la majoria dels diplomats farà continuïtat d’estudis i fins i tot alguns d’ells inicien una etapa d’inserció laboral. La seva etapa a l’em2o es dona per finalitzada però mantenen el contacte amb l’escola per conèixer la seva evolució.

L’em2o és un servei socioeducatiu que té per objectiu refer trajectòries educatives per a joves d’entre 16 i 21 anys que han interromput el seu itinerari en l’etapa obligatòria (abandonament escolar prematur) o en l’etapa post obligatòria.

L’escola, que en l’actualitat té dues seus (als districtes de Sant Andreu i de Nou Barris) disposa de 45 places anuals pel primer curs. El programa formatiu que s’ofereix té una durada equivalent a dos cursos, que van de setembre a juny (que es pot allargar un tercer curs si així ho requereix el jove). Actualment atén un total de 95 joves.
L’accés a l’em2o és voluntari i la formació és gratuïta. El jovent hi pot accedir mitjançant la proposta de l’equip de professionals del Servei d’orientació Pla Jove del Consorci d’educació de Barcelona, o bé de l’equip de professionals dels centres de serveis socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

També hi poden accedir dirigint-se directament a l’escola.





Paraules clau

Escola Municipal de Segones Oportunitats/