[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Tot a punt a Barcelona per a les Eleccions Generals del proper 23J : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Tot a punt a Barcelona per a les Eleccions Generals del proper 23J

18/07/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ho té tot a punt de cara a les Eleccions Generals del proper 23 de juliol. En total a Barcelona hi ha 1.217.132 persones censades amb dret a vot en unes eleccions on hi haurà un total de 285 col•legis electorals i 1.688 meses electorals. En total 15.192 ciutadans, entre titulars i suplents, han estat seleccionats com a membres de mesa.

 

 

Canvis de col·legis electorals afectats per obres d’estiu

De cara a la votació del 23 de juliol, algunes de les meses electorals han canviat d’ubicació.  Els canvis dels col·legis venen derivats principalment per obres i millores previstes en centres educatius que impossibiliten el normal desenvolupament de la jornada electoral. També hi ha hagut canvis per millorar la proximitat o l’accessibilitat en algun centre.

En concret, respecte a les eleccions municipals, s’han modificat 163 meses, assignades a 32 col•legis electorals. Sobre un total de 1688 meses, representa un canvi de col•legi electoral en el 10% dels casos.

Cal precisar, que en algun d’aquests 32 col•legis electorals, el canvi ha afectat particularment a alguna mesa i no totes, ja que tot i que el col•legi electoral es mantingui obert s’ha possibilitat reduir la distància respecte els electors d’alguna secció censal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 És molt important que la ciutadania revisi i confirmi confirmar l’adreça del col·legi electoral on anar a votar.

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20030000355

 

Més de 11 milions de paperetes i 9.000 litres d’aigua distribuïts

Des de la Direcció de Serveis d’Edificis Municipals, de la Gerència de Serveis Generals, i del Departament de Població i Processos Electorals, de la DS de Secretaria General, s’encarreguen de la coordinació de tota la xarxa creada amb les Gerències de Districte, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats, així com de tota la logística per garantir el correcte funcionament de la jornada electoral.

 

 

Dossier preelectoral elaborat per l’OMD

L’Oficina Municipal de Dades, en concret el Departament d’Estadística i Difusió de Dades, publicarà demà el Dossier preelectoral, Eleccions Generals. 23 juliol 2023 que recull les principals dades del cens i del procés electoral, així com els resultats d’anteriors convocatòries.

Tot el dossier, incloses les enquestes publicades fins avui mateix, estarà disponible a partir de demà dimecres en el següent enllaç:

https://ajuntament.barcelona.cat/estadistica/catala/Estadistiques_per_temes/Eleccions/Eleccions_generals/gen23/index.htm

 

 





Paraules clau

23J/ elecciones/