Barcelona fa una revisió addicional i preventiva de palmeres datileres : Servei de Premsa

Barcelona fa una revisió addicional i preventiva de palmeres datileres

09/08/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, ha iniciat aquesta setmana una revisió addicional i preventiva de 800 palmeres datileres que reuneixen condicions i característiques similars a la que va caure dijous passat al carrer Joaquim Costa i que va provocar la mort d’una jove de 20 anys, a l’alçada de la plaça Emili Vendrell.

El consistori ha posat en marxa aquesta revisió a l’espera de l’informe extern i independent que ha d’ajudar a determinar les causes de la caiguda de la palmera. Hi ha tres factors que poden tenir a veure en aquesta desenllaç: l’estrès hídric, fruit de la sequera, l’estretament i inclinació del tronc i la presència d’un niu de cotorres.

 

 

 

 

La revisió preventiva s’està fent justament en palmeres que reuneixen aquestes tres condicions, amb l’objectiu de minimitzar qualsevol risc i procedir a la seva tala, en cas que es consideri necessari. Davant del mínim dubte que existeixi en aquesta revisió, els tècnics determinaran la tala de la palmera. Fins a la data, ja s’han revisat unes 100 palmeres datileres de les 900 previstes. D’aquest centenar de palmeres revisades fins avui, se n’han talat un total de 8, a partir dels llindars més de restrictius que ha determinat Parcs i Jardins. En paral·lel, també s’ha iniciat un procés de reforç del reg de palmeres datileres, precisament per reduir l’estrès hídric, que és un dels factors que també s’analitzen.

El protocol de Parcs i Jardins per analitzar l’estat de les palmeres ja és un dels més restrictius, amb paràmetres i llindars que estan per sobre del que marquen les directives actuals. Tot i això, i després del malaurat succés de dijous passat, quan es disposi dels resultats definitius de l’informe encarregat, Parcs i Jardins ja preveu intensificar el protocol de revisió i tractament de les palmeres datileres.

Paraules clau

palmera/