Presentació del concert ‘Mil veus per a Víctor Jara. Xile i Catalunya: memòria i futur 50 anys després del cop d’estat’, organitzat en el marc de les Festes de la Mercè : Servei de Premsa

Presentació del concert ‘Mil veus per a Víctor Jara. Xile i Catalunya: memòria i futur 50 anys després del cop d’estat’, organitzat en el marc de les Festes de la Mercè

07/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 8 de setembre, a les 10.30 hores, a l’auditori de Casa Amèrica Catalunya (Còrsega, 299), tindrà lloc la presentació del concert ‘Mil veus per a Víctor Jara. Xile i Catalunya: memòria i futur 50 anys després del cop d’estat’, que tindrà lloc en el marc de les Festes de la Mercè per iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de Xile.

La roda de premsa comptarà amb la participació de la Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay; la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu; l’agregat cultural del Govern de Xile a Barcelona, Germán Berger; la Directora de Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin, i la programadora musical de les festes de la Mercè i directora artística del concert, Gisela Sais. També s’oferirà una petita actuació musical per part d’un dels artistes participants en el concert.

El concert servirà per homenatjar de forma conjunta les víctimes del cop d’estat del 1973 al país llatinoamericà a través de la figura del cantautor Víctor Jara, assassinat fa 50 anys per la dictadura militar d’Augusto Pinochet. Aquest és un dels actes més importants celebrats fora de Xile per commemorar el 50è aniversari del cop d’estat i l’assassinat de Jara.

 

ATENCIÓ MITJANS:

La roda de premsa es podrà seguir de forma telemàtica des del web de Barcelona Cultura i el canal de Youtube del Departament d’Acció Exteriors i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Al final de la roda de premsa es farà una fotografia de grup.

Els mitjans interessats a assistir a l’acte poden confirmar assistència al correu premsaicub@bcn.cat





Paraules clau

catalunya/ Víctor Jara. Xile/