Presentació del Programa de la Capital Europea de la Democràcia 2023-2024 : Servei de Premsa

Presentació del Programa de la Capital Europea de la Democràcia 2023-2024

13/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 14 de setembre a les 12.30 hores, al Saló de Cent, l’Ajuntament de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona presenten el programa d’actes de la Capital Europea de la Democràcia.

L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la vicepresidenta de la Comissió Europea, Dubravka Šuica, el fundador de la European Capital of Democracy, Helfried Carl, la segona tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, M. Eugènia Gay i el coordinador General del PEMB, Oriol Estela Barnet.

L’oficina técnica de la Capital Europea de la Democràcia —formada per l’Ajuntament de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i impulsada per The Innovation in Politics Institut, que és qui ha atorgat el premi— presentarà el programa d’actes que tindran lloc a la ciutat i a la regió metropolitana de Barcelona des d’aquest mes de setembre fins l’octubre de 2024.
Durant un any, la ciutat acollirà un seguit d’esdeveniments, conferències i activitats d’àmbit local, metropolità, europeu i internacional vinculats a la innovació democràtica i a la participació ciutadana, però també a la cultura, l’educació i a l’espai públic.

La Capital Europea de la Democràcia (ECoD en les sigles en anglès) és una iniciativa té com a objectiu principal promoure la innovació democràtica i l’enfortiment democràtic a Europa i en l’àmbit internacional. Està impulsada per The Innovation in Politics Institut amb el suport del Consell d’Europa i de la Comissió Europea, i també hi col·laboren altres organitzacions que busquen aprofundir la democràcia, com són Democratic Society, RSA, German Marshall Foundation i una vintena més d’actors rellevants en aquest àmbit.

 

Atenció mitjans

L¡acte es podrà seguir de forma telemàtica des del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona:
Streaming en català
Streaming en anglès

Al final de l¡acte es farà una fotografia de grup. Els mitjans interessats a assistir a l’acte poden confirmar-ho al correu a: bfsimon@pemb.cat

 

 

 





Paraules clau

Capital Europea de la Democràcia 2023-2024/