El Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire celebra el seu 10è aniversari amb tot un seguit d’activitats dirigides a públic de totes les edats : Servei de Premsa

El Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire celebra el seu 10è aniversari amb tot un seguit d’activitats dirigides a públic de totes les edats

14/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Enguany fa 10 anys de la posada en marxa del Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire en l’actual edifici (carrer de Castillejos, 158) a l’entorn de la plaça de les Glòries. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), s’ha preparat un programa d’activitats per als propers mesos dirigides a públic de totes les edats.

Així, durant aquest mes de setembre està tenint lloc “GASTRO ENCANTS”, un recorregut gastronòmic pels bars i restaurants del mercat, que ofereixen una tapa i una beguda al preu de 3’90 euros. Aquesta iniciativa té lloc els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 9 a 20 hores. En el marc d’aquesta activitat, divendres 15 de setembre a partir de les 11:00 hores, tindrà lloc el concurs de tapes en el que la xef Ada Parellada provarà les 9 tapes i escollirà la que més li agradi. El concurs començarà al restaurant Mirall (carrer Castillejos, 158) i des d’allà es farà el recorregut pels diferents establiments participants. Un cop finalitzat el tast, s’escollirà la millor tapa a la zona gastronòmica.

Aquest mateix mes, entre els dies 18 i 23, se celebrarà “ENCANTS MOVIES”, un esdeveniment relacionat amb el món del cinema de caire solidari per tal de recaptar fons per a la fundació Make a Wish. Durant les jornades, tindran lloc photocalls, jocs de rol en viu, exposicions i molt més. Dissabte 23 de setembre, a les 16 hores, es farà una gran rua on desfilaran diferents personatges de pel·lícules i series.

Del 20 d’octubre al 18 de novembre, hi haurà castanyeres i activitats especials per celebrar Tots Sants i Halloween. Posteriorment, del 30 d’octubre al 4 de novembre, es farà una exposició de cotxes antics “COTXES AMB ENCANT”.

Pel que fa al mes de novembre, de l’11 al 18, es farà la “FESTA DE LA COSTURA”. I, finalment, al mes de desembre, tindrà lloc una “EXPOSICIÓ DE LEGO” entre els dies 11 i 16 i el mateix 16 hi haurà una actuació musical de Tribut a Queen. També se celebraran en aquest espai algunes activitats de la programació de Nadal d’enguany.

 

Un Mercat icònic amb 60.000 visites setmanals

El Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire compta amb una singular oferta comercial, cada dia amb articles diferents, i que el fa atractiu per públics molt diversos. Especialment la subhasta, que es celebra cada dilluns, dimecres i divendres de l’any, única en un mercat d’aquestes característiques.

La història del Mercat dels Encants es remunta al segle XIV, quan els venedors ambulants s’instal·laven fora de la muralla de la ciutat per oferir les seves mercaderies. Des de llavors, el Mercat ha canviat diverses vegades de ubicació, fins a arribar al seu emplaçament actual a la plaça de les Glòries, on es va inaugurar el 2013 un espectacular edifici dissenyat pels arquitectes b720. La seva coberta de miralls daurats, que reflecteix el cel i l’entorn, és una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat.

El Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire compta amb una superfície de 35.440 metres quadrats i té 275 negocis en format d’establiments comercials, que ocupen de forma directa gairebé 600 persones. Aquest mercat el visiten al voltant de 60.000 persones setmanalment durant els dies d’obertura al públic, que són els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes no festius.

L’edifici ha guanyat diverses distincions arquitectòniques com són:





Paraules clau

Mercat dels Encants-Fira de Bellcaire/