L’Ajuntament cedeix a Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna : Servei de Premsa

L’Ajuntament cedeix a Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna

16/09/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona cedirà a l’Ajuntament de Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona. L’enviament es produeix en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna posat en marxa amb motiu de la invasió militar russa i és el tercer comboi que envia l’Ajuntament a Kíiv.

 

 

 

El Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona cedirà una grua autopropulsada amb capacitat d’elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat, i un nou camió d’autobomba dels Bombers, cedit per l’Autoritat Portuària de Barcelona, amb una capacitat cisterna de 2.500 litres i també té quatre armaris amb persianes per portar material divers contra incendis. És un vehicle que es fa servir en tots els incendis de trama urbana però també és molt útil en assistències tècniques o sinistres de trànsit, entre d’altres. Es tracta de vehicle de tipologia estàndard molt adaptats a trama urbana i que oferiran molt bon servei als professionals del cos de bombers d’Ucraïna, encarregats de fer front les destrosses que provoquen diàriament els bombardejos de l’exèrcit rus contra les ciutats ucraïneses.

La grua amb l’equip pesat s’embarcarà en el port de Cantàbria, per anar per via marítima, mentre que l’autobomba anirà per via terrestre, acompanyat d’una furgoneta amb element auxiliar. La grua sortirà avui mateix en direcció l’embarcament mentre que la resta del comboi ho farà el dia el proper divendres amb previsió que el dos vehicles arribin al seu destí el 26 de setembre.

L’estiu passat Barcelona va atendre la demanda de Kíiv i va enviar dos vehicles dels Bombers: un camió autobomba, i un vehicle autobraç articulat cedit pel Port de Barcelona que permet treballar a 37 metres. A més també es va enviar material especialitzat en la protecció i extinció d’incendis i material sanitari.

A finals d’any es va organitzar un segon comboi humanitari amb material logístic format per generadors d’electricitat amb capacitat per donar servei a edificis; un equip hidràulic d’excarceració necessari per al salvament de persones; 300 vestits de protecció biològica, 100 vestits de protecció química i 15.000 mascaretes.

Barcelona subvenciona actualment fins a 5 projectes o programes realitzats per entitats que treballen sobre el terreny: el Comitè Català per als Refugiats, Creu Roja, Farmamundi, Pallassos Sense Fronteres i Unicef. La col·laboració amb aquests projectes es fa des de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Paraules clau

Bombers de Barcelona/ camions/ Kíiv/ Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna/