L’Ajuntament distingeix els 138 joves que han participat enguany al programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ : Servei de Premsa

L’Ajuntament distingeix els 138 joves que han participat enguany al programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’

16/09/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dissabte els diplomes de reconeixement als 138 joves que han participat enguany al programa ‘A l’estiu, Barcelona t’acull’. L’acte s’ha celebrat al Saló de Cent i ha servit per posar punt i final a un projecte estival del qual aquest any s’ha celebrat la seva quinzena edició. Aquest conjunt d’activitats, que s’inclouen dins del programa ‘Noves Famílies: Acompanyament al Reagrupament Familiar’ que comanda la direcció de Serveis d’Immigració i Refugi de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques, consisteix en la organització de diferents activitats durant els mesos de juny i juliol per a joves d’entre 14 i 18 anys que hagin arribat a la ciutat recentment. L’objectiu és que aquestes persones tinguin una aproximació a l’entorn i a la ciutat, amb el català com a llengua vehicular, per tal de facilitar la continuïtat en la seva formació dins del sistema educatiu tot participant d’activitats diverses que se celebren durant vuit setmanes, de dilluns a divendres i de 10.00 a 14.00 hores.

 

 

En l’edició d’enguany el 93% dels joves participants feia menys de sis mesos que havien arribat a Barcelona, provinents de 19 països diferents. El Pakistan, Hondures i el Perú han estat els tres països amb major nombre de participants. El 64% d’aquests joves han viscut una separació superior als cinc anys respecte de les seves figures maternes i paternes. En aquesta ocasió han participat set biblioteques de set districtes diferents, com són la biblioteca Santa Pau i Santa Creu de Ciutat Vella, Agustí Centelles de l’Eixample, Vapor Vell de Sants-Montjuïc, Mercè Rodoreda d’Horta-Guinardó, Nou Barris del districte homònim, Can Fabra de Sant Andreu i Gabriel García Márquez de Sant Martí.

L’acte d’aquest dissabte ha estat presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, i ha compta amb la presència també de la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes. Durant la cerimònia s’ha fet el lliurament de diplomes a totes les persones que han participat del programa.

Paraules clau

A l'estiu/ Barcelona t'acull/