L’Ajuntament atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) : Servei de Premsa

L’Ajuntament atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC)

29/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat en sessió plenària atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), “en reconeixement de la seva tasca en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses i amb motiu del 50è aniversari de la Feria de Abril de Catalunya i la 50a Romería del Rocío de Catalunya”.

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) és una entitat que treballa en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses i contribueix a l’enriquiment de la convivència entre les comunitats andalusa i catalana. Es va crear l’any 1982 per reunir a les diferents entitats culturals andaluses per tal de donar major projecció i difusió als actes i manifestacions culturals que organitzaven.

La Federació treballa pel foment i la promoció de la cultura andalusa, per defensar els drets de les associacions culturals membres, per a la protecció dels valors culturals i d’identitat propis i per la conservació de la diversitat cultural. Tot això ho ha fet fomentant les relacions mútues, els intercanvis i la convivència entre les comunitats andalusa i catalana.

La FECAC compta amb més de cent organitzacions culturals per tot Catalunya, que duen a terme durant l’any nombrosos actes lúdics i culturals, des d’exposicions, conferències, teatre, poesia, dansa, festivals, etc. Sota el paraigües de la FECAC s’agrupen cases d’Andalusia, centres culturals, associacions culturals, germandats rocieras, germandats penitents i penyes flamenques.

Un dels esdeveniments més destacats que organitza la FECAC és la Feria de Abril a Catalunya, que enguany ha celebrat la seva 50a edició. La Feria, a imatge de la celebrada a Sevilla, té la particularitat que des de l’inici es va plantejar com un esdeveniment obert i participatiu, on la totalitat de les casetes instal·lades són publiques. Després de celebrar-se a diferents poblacions (Castelldefels, Hospitalet de Llobregat, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià de Besòs) la Feria ha trobat a Barcelona la seva ubicació més estable, primer a la Nova Mar Bella i al recinte del Fòrum des de 2005.

Una altra de les activitats destacades és la Romeria del Rocío, que ha celebrat el 2023 el seu 50 aniversari. Durant aquesta celebració les germandats i grups rocieros s’uneixen per retre homenatge a la Verge del Rocío. En l’edició d’enguany la missa eucarística va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família, que va aplegar 2.500 convidats.

Per tot plegat, la FECAC contribueix a vertebrar un model de convivència on es defensa la pluralitat i es fomenta l’intercanvi i el coneixement entre ambdues cultures.





Paraules clau

fecac/ Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC)/