Els Jardins de Montserrat Roig, a Sagrada Família, guanyen uns jocs infantils accessibles : Servei de Premsa

Els Jardins de Montserrat Roig, a Sagrada Família, guanyen uns jocs infantils accessibles

14/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de l’Eixample iniciarà aquest dimarts, 17 d’octubre la renovació dels jocs infantils dels Jardins de Montserrat Roig per fer-los accessibles per a tots els infants. Es tracta de la concreció i l’execució d’un dels projectes guanyadors del programa de Pressupostos Participatius a l’Eixample que la ciutadania va presentar amb el nom Fem els parcs més accessibles per a tots els infants.

Els jardins es situen en un interior d’illa entre el Carrer Provença i el Carrer del Rosselló, al barri de la Sagrada Família. Actualment, l’espai infantil no és inclusiu per a tots els infants de la ja que presenta barreres arquitectòniques i no és accessible. L’actuació consisteix a millorar les seves condicions i adaptar-la als requeriments dels nous elements singulars proposats per a unes àrees de joc accessibles i inclusives per a qualsevol infant.

 

 

Les promotores de la iniciativa consideren que cal una renovació dels parcs de Barcelona per garantir-ne la inclusivitat i que tots els infants sense excepció puguin jugar i aprendre plegats en un mateix lloc. Alhora, això permetrà a les famílies gaudir de l’espai públic.

És per això que el projecte contempla que l’espai infantil dels jardins de Montserrat Roig, un àmbit de 350m2, sigui totalment accessible. Per això, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i es renovarà el paviment de cautxú.

Pel que fa als elements de joc -el gronxador, el tobogan, el girador (carrusel) i el balancí-, contempla incloure les capacitats lúdiques bàsiques de tots els nens i nenes de la ciutat i que augmentin la sensació de moviment. És un projecte inclusiu en tots els sentits i que també incorpora la perspectiva de gènere.

Aquesta actuació de millora que neix dels Pressupostos Participatius s’alinea amb la voluntat del govern de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illes de l’Eixample.

Es preveu que les obres tinguin una durada de tres mesos i mig. La inversió pel conjunt de l’actuació és de prop de 240.000€.

 

Renders adjunts
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2023/09/202309_montserratroig.zip

 

 





Paraules clau

Jardins de Montserrat Roig/ sagrada família/